Prof. Dr. Tahir Yüksek: "Ahmet Keleşoğlu Torosların Zirvesinden Tırnaklarıyla Kendine Yol Açtı"

15.01.2017

Eğitim gönüllüsü ve hayırsever işadamı merhum Dr. Ahmet Keleşoğlu ebediyete intikal edişinin 2. yıl dönümünde Musalla Mezarlığı'nda bulunan kabri başında dualarla anıldı.

Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen, Ahmet Keleşoğlu’nun çok başarılı bir iş adamı olma özelliğinin yanında en önemli özelliklerinden birinin de hayırsever kişiliği olduğunu vurguladı. Gürgen O’nun ülkenin gelişmesi ve kalkınması için önemli hayır işlerine imza attığını belirtti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek ise Ahmet Keleşoğlu’nun Torosların zirvelerinden çıkarak tırnaklarıyla kendine yol açıp bir birikimi oluşturduktan sonra bir ideal doğrultusunda adım adım büyük hedeflere doğru giden bir insan olduğunu söyledi. Yüksek: “Merhum Ahmet Keleşoğlu çok büyük bir hayırseverdi. Kurmuş olduğu  Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı çok sayıda hayırlı işlere vesile oldu. Şu anda da bu hayırlar devam ediyor. Onun vefatından sonra da hayırlar devam ediyor.” dedi.

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş da “Ona teşekkür etmek dinimizde de bir erdemliliktir. Biz de bunu yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ahmet Keleşoğlu milletini, ülkesini, milletinin değerlerini seven; ülkesinin kalkınması için maddi çabalarını eksiltmemekle birlikte ülkesinin değerlerine bağlı manevi kalkınmasına da katkı sağlayan bir büyüğümüz.” şeklinde konuştu.

Konya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cemil Karakap, Ahmet Keleşoğlu’nun  hayırseverliğinin yanında çok mütevazi bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti. Ahmet Keleşoğlu’nun insan ayrımı yapmadan herkese eşit davrandığını ve her insana değer verdiğini söyleyen Karakap, “Vefatının 2. yıl dönümünde değerli hocamızı anıyoruz. Ahmet Keleşoğlu akıllarımızda hep hayırsever ve güler yüzlü bir insan olarak akıllarımıza kazındı. Nitekim yaptığı hayırlar ve yardımlarla da adını ebediyete gittiği halde bile kalıcı kılıyor. Ülkemizin çoğu yerinde yaptığı yardımlarla herkes tarafından anılan Ahmet Keleşoğlu’na olan özlemimiz hiç bir zaman bitmeyecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla anma programı sona erdi.

Paylaş