Rektör Şeker Hava Savunma Okulunda Düzenlenen Yemin Törenine Katıldı

31.07.2018

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 1998/2 tertip 2’nci kademe erbaş ve erlerin yemin törenine katıldı.

Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı General Şükrü Olcay Kışlası’nda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Hava Savunma Okulu, Eğitim Merkezi ve General Şükrü Olcay Kışlası Komutanı Albay Mehmet Yüksel Doğan, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, MİT Bölge Müdürü Mehmet Akbaş, ASAL Bölge Başkanı Hüseyin Tuncer, askeri personel ve askerlerin yanı sıra çok sayıda aile katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile başlayan tören, yemin edilerek birliklere ilk katılan erlerin yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti.

Daha sonra eğitimlerde başarılı olan erlere hediyeleri ve belgeleri Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Hava Savunma Okulu, Eğitim Merkezi ve General Şükrü Olcay Kışlası Komutanı Albay Mehmet Yüksel Doğan, Konya İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Veysel Kılınç ve Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından takdim edildi.

Vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapmış ve törene katılan Mehmetçik babalarına ve dedelerine ant içme törenine katılım belgeleri MİT Bölge Müdürü Mehmet Akbaş ve ASAL Bölge Başkanı Hüseyin Tuncer tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Hava Savunma Okulu, Eğitim Merkezi ve General Şükrü Olcay Kışlası Komutanı Albay Mehmet Yüksel Doğan, “Mehmetçiklerim; Bu yeminle birlikte sizin, milletimize ve vatanımıza sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine laik olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz.  Bu beyanın teminatı; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır, elzemdir.” ifadelerini kullandı.  

Konuşmanın ardından tören geçişi yapıldı. Tören yürüyüşünün son bulmasının ardından aileler evlatlarıyla buluşarak hasret giderdi.

Paylaş