Rektör Şeker İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

27.02.2017

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Şeker, söyleşisinde darbelerle beraber İmam Hatip Lisesi mezunlarının yükseköğretim serüveni, gençlerin üzerine düşen toplumsal sorumluluklar, zamanı verimli kullanmak gibi konulara vurgu yaptı.

İmam Hatiplilerin üniversitelere girişte yaşadıkları sorunlara değinen Şeker; “İmam Hatip okullarının üniversitelere girmelerinde ciddi engeller vardı. Bizler hak aramak için birçok girişimlerde bulunduk ve ilk olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi kapılarını İmam Hatiplilere açmıştı. Sonrasında kademeli olarak engeller kalksa da yine araya giren cunta yönetimleriyle engeller geri geldi. Bunların her biri birer basamaktır. Elimizdeki imkânlar bize birden bahsedilmiş imkânlar değildir. Bu imkânların kıymetini bilmek gerek.” diye konuştu.

Hayatın içerisinde inişler, çıkışlar olabileceğini kaydeden Şeker, geçmişte yaşanan sıkıntıların bugünün aydınlanmasında çok önemli bir işlev gördüğünü belirtti.

Biz Birbirimizi Tamamlayan Elemanlarız

15 Temmuz’dan sonra vatan ve millet için ortaya konan tepkilerin, kendilerini gençlere daha fazla güvenmeye sevk ettiğini söyleyen Şeker, gençlerin enerjilerini, yaşlıların da birikimlerini bir araya getirerek karşılıklı bir sinerji oluşturmak gerektiğinin altını çizdi.

İyi öğrenci, iyi hoca, iyi altyapı ve müfredatın bir araya gelince kaliteyi sağlayacağını kaydeden Şeker, ayaklardan bir tanesinin eksik olması durumunda kalitenin de başarının da eksik olacağını söyledi. “Biz birbirimizi tamamlayan elemanlarız” diyen Şeker, sözlerini şöyle tamamladı: “Birbirimizi desteklemek zorundayız. Bunu matematik gibi düşünebilirsiniz. Arada çarpı işareti var, birimiz sıfır olursak sonuç da sıfır olur. O yüzden formülasyonu buna göre değerlendirmek gerekir.”

Hangi İşi Yaparsanız Yapın, Severek Yapın

Öğrencilere yükseköğretime geçerken yapacakları tercihleri konusunda tavsiyelerde bulunan Rektör Şeker; “Siz ne olmak istiyorsanız, hangi alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız o alanda tercihinizi yapınız. Başkasının isteğiyle okumak olmaz. Talebe talep etmeli ve buna göre okumalı. Hangi işi yaparsanız yapın ama severek yapın, istemediğiniz işi de yapmayın” diye konuştu. Ülkemizde her kesimden kişilerce, bireyin üzerinde sevmediği, istemediği alanlara sevk etme konusunda baskı kurulduğunu belirten Şeker, “Eğitim gönüllülük esasıyla yürüyecek bir işlemdir. Bu konuda tercihlerinizi yaparken dikkatli olmanızı öneririm.” dedi.

Söyleşi sonunda Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker öğrencilere şiir ve edebiyat gibi alanlarla ilgili bazı genel kültür soruları yöneltti ve doğru cevap verenlere hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.

 

Paylaş