Rektör Şeker: "Şehir Hastanelerine Üniversiteler Katkı Sağlayacak"

12.04.2016

Özel Ankara Güven Hastanesi ev sahipliğinde, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) tarafından düzenlenen “Sağlık Yöneticisinin Gündemi” konulu panel, Ankara’da gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de konuşmacı olarak katıldığı panelde, Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Üniversite Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. S. Haluk Özsarı’nın oturum başkanlığında “Şehir Hastaneleri ve Gelecek” konusu da konuşuldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Reşat Bahat, Bilkent Şehir Hastaneleri Genel Müdürü Opr. Dr. Hasan Kuş oturumun diğer panelistleriydi.

Panelde şehir hastanelerinin Türkiye için ciddi bir yatırım ve yeni bir model olduğunu belirten Rektör Şeker, Kamu-Özel ortaklığında yürütülen çalışmaların daha da geliştirilebileceğini söyledi. Şeker, mevcut modelin üniversite ile ortak çalışılması şeklinde daha da ilerletilerek yürütülebileceği yönünde görüşlerin olduğuna dikkat çekti. Şehir hastanelerinin sağlık turizmine de katkı sağlayacağını belirten Şeker, bu alanda yapılan yatırımların sağlık eğitimine, sağlık sektöründe kaliteye katkı sağlaması açısından da önemli olduğunu vurguladı. İşbirliği konusunda üniversite hastanelerinin iyi bir partner olabileceğini hatırlatan Şeker, çalışma modelini görmeden de net bir şey söylenemeyeceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ise konuşmasında, üniversitelerle beraber çalışmak istediklerini bu konuda hiçbir tereddütlerinin olmadığını kaydetti. Bu konudaki kaygıların gereksizliğini belirten Birinci, Türkiye’deki sağlık sistemini birlikte daha iyi yerlere taşıyacaklarının altını çizdi.

Opr. Dr. Hasan Kuş ise panelde bazı konularda belirsizlikler gördüklerini, beraberce karar verilmesi gereken çok konu olduğunu anlattı.

Opr. Dr. Reşat Bahat da bu konunun henüz nasıl ilerlediğinin net olmadığını söylerken, bu anlamda yapılacak ortak çalışmalardan iyi sonuçlar almayı temenni ettiklerini belirtti.

Panel yapılan genel değerlendirmenin ardından sonra sona erdi.

Paylaş