Rektör Zorlu: “Bilgi Birikimini Ürüne Dönüştürmek İçin Çalışıyoruz”

25.11.2020
Rektörlük
 
 

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesince (ODTÜ) Dikey Kalkan İnsansız Hava Aracı (DİK İHA) yarışmasında birincilik ve üçüncülük elde eden takımlardaki öğrencilerimizle bir araya geldi. Rektör Zorlu, “Türkiye’nin son zamanlarda savunma sanayisinde yapmış olduğu hamlelere ufak bir katkımız olursa, bizim açımızdan en büyük gurur ve iftihar vesilesi bu olacak. Üniversite olarak, bilgi birikimimizin ürüne dönüşmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Rektörlük Yerleşkesindeki açık alanda yarışmada birinci olan Göktürk ve üçüncü olan Abra takımlarının ürettiği DİK İHA’ları inceleyen Rektörümüz, takım danışmanları ve öğrencilerden bilgi aldı. Daha sonra Göktürk Takımının aracı gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

İnceleme esnasında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesinin adına yakışır bir sonuç aldıklarını ifade ederek, “Necmettin Erbakan Üniversitesi, genç bir üniversite olmasına rağmen adını Türkiye ve dünyada duyurmaya devam ediyor. Bu konuda tüm ekip arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“Her Zaman İlk Üçü Hedefliyoruz”

Türkiye’nin savunma sanayi hamlesine katkı sağlamanın kendileri için gurur vesilesi olduğunu söyleyen Zorlu, “Bu yarışmadaki derecelerimiz çok değerli ancak Türkiye’nin son zamanlarda savunma sanayisinde yapmış olduğu hamlelere ufak bir katkımız olursa, bizim açımızdan en büyük gurur ve iftihar vesilesi bu olacak. Bu daha başlangıç… İnşallah üniversite olarak bu ve benzeri yarışmalarda her zaman ilk üçü hedefliyoruz. Fakültelerimizde bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve biz ekibimize, hocalarımıza güveniyoruz. Bu yarışmada dereceleri üniversitemize kazandıran hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
 
Üniversitedeki bilgi birikiminin sanayiye aktarılması hakkında konuşan Rektör Zorlu, “Biz burada, elimizdeki bilgi birikiminin ürüne dönüşmesi konusunda birtakım gayretler ortaya koyacağız. Şuanda sanayi işbirliği konusunda birtakım teşebbüslerimiz var. Öğrencilerimize, maddi manevi her alanda tüm ihtiyaçlarını karşılama noktasında her türlü desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başarılardan üniversite olarak gurur duyduklarını belirten Göktürk Takımı Danışmanı Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Gökçe ise, “DİK İHA’lar (VTOL) bir döner kanat gibi dik olarak kalkabilen ve havada iken sabit kanat moduna geçerek daha hızlı ve daha uzun süre uçabilen araçlardır. DİK İHA’ların önemi giderek artmaktadır ve tasarlarken hem döner kanat hem de sabit kanat İHA geliştirme yeteneğini kullanmak gerekmektedir. Bunlar yeni teknolojilerdir ve üniversitemiz bu alanlarda çalışmalarına devam etmektedir. Üniversitemiz, TEKNOFEST, ODTÜ DİK İHA gibi yarışmalar için tüm takımlarımıza yaklaşık 100 bin TL’lik destek verdi. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

Program, yarışmada dereceye giren takımlardaki öğrencilere teşekkür belgesi verilmesi ve plaket takdimi ile sona erdi.









Paylaş