Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Birol Akgün, İlahiyat fakültesi Dekanımız A. Saim Arıtan ve Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ile birlikte Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın (TİMAV) yeni yönetimini ziyaret etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “ İmam Hatipliler Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasi olarak değişiminde büyük roller üstlendi.“
Genel merkezi Konya'da bulunan TİMAV'ın genel kurulunda yeniden genel başkanlığa seçilen Ecevit Öksüz’e ve yeni yönetime başarılar dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Şeker, İmam Hatiplilerin vatanı, milleti, dini, bayrağı en üst duygularla seven bir kesimi temsil ettiklerini ve Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal olarak değişiminde büyük rol üstlendiklerini söyledi.
Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının topluma karşı bir sorumluluk olarak gördüklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Şeker, “Ben İmam Hatipliler içerisinde vatana, dine, diyanete ihanet edecek insanların çıkmadığına ve çıkmayacağına inanıyorum. İmam Hatip, gençlerimize ayrı bir ruh, ayrı bir aidiyet, ayrı bir motivasyon, ayrı bir bakış, ayrı bir hayat tarzı veriyor, bir bakış açısı sunuyor. Bu açıdan üniversite olarak TİMAV ile işbirliğine önem veriyoruz. Çalışmalarını takdirle izlediğimiz TİMAV’ın yeni yönetimi ile birlikte şehrimiz ve ülkemiz için önemli çalışmalarına devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öksüz de Rektörümüz Prof. Dr. Şeker’e ve ekibine ziyaretlerinden ve sivil toplum kuruluşlarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, “ Üniversiteler ile STK’ların işbirlikleri artırılmalı. Gençlerimiz sivil toplum kuruluşlarında daha fazla yer ve görev almalı.”
Öksüz, “ Türkiye’de eğitime dair birçok yeni düzenlemeye gidiliyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları memnuniyetle takip ediyoruz. Ayrıca bir sivil toplum kuruluşu olarak bu çalışmalara katkı sağlamayı da önemsiyoruz. Özellikle son dönemde bu perspektifte projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz.” Dedi. Üniversitelerin meslek edindirme ile birlikte insan yetiştirmenin en önemli unsurlarından birisi olduğuna da değinen Öksüz, “ Türkiye’de yıllarca üniversite-sanayi işbirliği konuşuldu. Bunun yanında ülkenin sivilleşmesi ve normalleşmesine gençlerimizin daha fazla katkı üretebilmesi için Üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarının da iş birliklerini artırmamızın gerektiğine inanıyorum. Necmettin Erbakan Üniversitemize, Sayın Rektörümüze ve ekibine üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine açıklıkları ve konuya verdikleri önemden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.