Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in Kadınlar Günü Mesajı

07.03.2016

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Şeker mesajında: “Yaşamımızın her anında varlıklarına şükrettiğimiz, bizleri yetiştiren, büyüten, eğiten kadınlarımızın hayatımızın her aşamasında yanı başımızda olmalarından mutluluk duymaktayız.

Toplumun gelişmesinin, huzur ve refah düzeyinin artmasının; kadının sahip olduğu yeteneklerinden toplumun istifade etmesiyle mümkün olabileceğinin bilinciyle çalışmalarımızı, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi buna göre şekillendirmenin gayreti içindeyiz.

Kadının eğitim ve çalışma hayatındaki bilgi, birikim ve yetenekleriyle, çeşitli başarılara imza attıklarını görüyor olmaktan da büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bu vesile ile ayakları altına Cennet serilen annelerimiz başta olmak üzere; eşimiz, kardeşimiz, hocamız, personelimiz, öğrencimiz, çalışma arkadaşımız, engelleri birlikte aştığımız, dertlere birlikte göğüs gerdiğimiz kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ediyor ve kendilerini saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Suriyeli Mülteci Annelere de Selam Olsun

Şeker mesajına Suriyeli mülteci kadınlarla ilgili görüşlerini ifade ederek son verdi: “Uzun yıllar belirsizlik içinde yurtlarından uzakta ne kadar iyi koşullarda olsalar dahi mülteci durumunda yaşama savaşı veren ve savaşta ailelerini de ayakta tutmaya çaba sarfeden Suriyeli annelere de selam olsun. İnsan hakları konusunda kendilerini otorite sayan Avrupa’nın yollarında hayatlarını kaybeden Suriyeli mültecilerin dramları herkesin malumudur. Şüphesiz bu dramın en büyük mağdurları eşlerini savaşta bırakıp çocuklarıyla yollara düşen, çocuklarını da Akdeniz’in soğuk sularında kaybeden Suriyeli kadınlardır. Suriyeli kadınların da acılarının dinerek sona ermesini diliyorum.”

Paylaş