Sağlık Bilimleri Fakültesi Oryantasyon Programı Düzenledi

06.10.2016

Sağlık Bilimleri Fakültesi, bu yıl eğitim-öğretime başlayan öğrencileri için oryantasyon programı düzenledi. Erol Güngör Konferans Salonunda gerçekleşen programa katılım yoğun oldu.

Programda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Sağlık Bilimleri Fakültesinin süratle kurulup geliştiğini önemle vurgularken, bugün itibariyle bölümlerine dolu dolu öğrenci alan bir fakülte haline geldiğinin altını çizdi.

Bu programın Konyalı olan ya da dışarıdan gelen öğrencileri, Konya’dan haberdar etmek adına önemsediğini ifade eden Yüksek: “Hem karşılıklı tanışma, hem de içinde bulunduğunuz üniversite ve fakülteyi tanıma adına bir aradayız. İçerisinde bulunduğunuz ortamın özelliklerini bilerek ona göre bir davranış kalıbı geliştirmek adına buradayız.” dedi.

İlmin Büyük Bir Bölümü Sorularak Öğrenilir

Yapılan iş her ne ise onu en doğru şekliyle yapmanın önemine değinen Yüksek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşin püf noktalarını sorarak öğreneceksiniz. Sormaktan çekinmeyin. İlmin büyük bir bölümü sorularak öğrenilir. Talebe sormaktan utanmamalıdır. Bilmediğiniz bir şeyse sorup öğreneceksiniz. Sizin daha iyi deneyim kazanmanız ve daha iyi bir eğitim almanız adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Geri bildirime açık bir idareyiz biz, sizlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Yeni eğitim-öğretim yılı hepimize hayırlar getirsin.”

İradenizi, Aklınızı Başkasına İpotek Vermeyin

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü de üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere çeşitli konularda tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere tek bir diploma alıp üniversiteden gitmenin bir anlamı olmayacağını söyleyen Güçlü, mevcut zamanları boşa geçirmemeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Hayatın belli kalıplara sığamayacak kadar geniş çerçeveden bakmayı gerektirdiğini belirten Güçlü: “İradenizi, aklınızı başkasına ipotek vermeyin. Size sunulan bilgileri bile sorgulayın. Hayat sürekli değişiyor. Ufkunuzu geniş tutarak düşünmeye çalışın.” dedi.

Konya’nın denizi, ormanı olmadığını ancak kendine has güzellikleri olduğunu kaydeden Güçlü, Konya’da da keşfedilmeyi bekleyen güzel yerler olduğunu, öğrencilere, oralara gidip bu güzellikleri görmelerini tavsiye etti.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

Paylaş