Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi Dördüncü Yıl Protokol İmza Töreni Gerçekleşti

02.10.2015

İlk defa 2012/2013 Eğitim Öğretim döneminde başlayan SEDEP'in (Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi) 4. yıl protokol imza töreni Konya Valiliğinde gerçekleşti. Protokol için imzaları Vali Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy attı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy SEDEP’in güzel bir çalışma olduğunu, projede kendilerine öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin büyük destekleri olduğunu kaydetti. Küçük yaştan itibaren çocukların kendi öz değerlerini yaşayan, uygulayan çocuklar olarak hayata kazandırılmasında emeği geçen başta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.

Türkiye’de gerçekleştirmesi zor olan bir projenin 4. yılı için bir araya geldiklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, yürütülen projenin Konya için gurur verici bir tablo olduğunu belirtti. Şeker şunları söyledi: “SEDEP her sene kendimizi güncelleyerek ilerlediğimiz bir proje. İnşallah diğer illerde de bir şekilde hayata geçer çünkü bunun meyvelerini uzun vadeli olarak Türkiye alacaktır. Gençlerini koruyan ülkeler büyük yarışta ayakta kalacak, biz de bunun için değerlerimizi aktarmak adına çaba sarfrediyoruz. Valiliğimize, Selçuklu Belediyesi ve Mili Eğitim Müdürlüğüne kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise SEDEP’in artık marka olmuş bir proje olduğunu söylerken projenin bu yıl 229 okulda uygulanacağını belirtti. Altay bu yıl daha çok etkinliklerin olduğu bir sürece başladıklarını kaydederken çocuklara kendi değerlerini aşılama adına bu projenin bu sene de başarıyla tamamlanmasını temenni etti.

Vali Muammer Erol ise bizi biz yapan değerlerin çocuklara aktarılması konusunda SEDEP’in büyük bir öneme sahip olduğunu söylerken çocukların ileride bu memleketin sorumluluğunu alacak ve üzerlerindeki yükün üstesinden geleceklerini ifade etti. Vali Erol, Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi ve Üniversitemizin iş birliği vasıtasıyla oluşan protokolün hayırlı olmasını dilerken tüm paydaşlara teşekkür etti.

Selçuklu ilçesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilerin, sorumluluklarını taşıyabilecekleri seçimler yapabilmelerine imkân sağlayacak bilgi, beceri ve yeteneklerin geliştirilmesi amacını taşıyan SEDEP ile yeni eğitim öğretim yılında da okullarımızda çeşitli faaliyet ve çalışmalarda bulunulacak.

Paylaş