Şivlilik Geleneği Üniversitemizde Yaşatıldı

08.04.2016

Akademik Kültür Topluluğu Konya’ya has olan ve mübarek üç ayların başlaması vesilesiyle kutlanan özellikle çocuklar için bir bayram gününe dönen Şivlilik geleneğini Üniversitemize taşıdı.

Topluluk üyeleri hazırladıkları Şivlilik panolarını, hem bir geleneği yaşatma hem de öğrencilere şivlilik ikram etmek amacıyla Köyceğiz Yerleşkesi, AKEF ve İlahiyat Fakültesinin girişlerine koydular. Çeşitli ikramlarla donatılan panoların üstünde “Şivliliğiniz Akademik Kültürden”, ve “Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun” gibi ifadeler de yer aldı.

Herkes tarafından takdirle karşılanan etkinlik, öğrenciler tarafından da büyük ilgi gördü. Öğrencilerimiz Akademik Kültür Topluluğunun hazırladığı gün boyu devam eden Şivlilik etkinliği ile renkli görüntülere tanıklık etti.

Ayrıca Tıp Fakültesinde de hastalara ve hasta yakınlarına da personel tarafından şeker, çikolata ve çeşitli ikramlar dağıtıldı. Renkli görüntülerin yakalandığı etkinlik vesilesiyle hasta yakınları da moral buldu. Personelin de keyifli dakikalar geçirdiği etkinlikte şehrimize ait olan bu geleneğin yaşatılmış olmasının mutluluğu yaşandı. 

Paylaş