Tarihi Bilinçlenme Topluluğu Öğrencileri Dört Yılda Dört Kütüphane Kurdu

03.01.2020

 


Üniversitemiz Tarihi Bilinçlenme Topluluğundaki öğrenciler, topladıkları bağışlarla Karapınar Gazi Mustafa Kemal Ortaokuluna Barış Pınarı Harekatı Şehidi Uzman Onbaşı Yunus Mermer adına kütüphane kurdu.  

Barış Pınarı Harekatı Şehidi Uzman Onbaşı Yunus Mermer adına kurulan kütüphanenin açılışını Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal yaptı. Açılışa Karapınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hulusi Sonkaya ve Tahir Ağırgötüren de katıldı.

Topluluk adına konuşma yapan topluluk başkanı Üniversitemiz Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Hatice Nur Karagöz; açılışı yapılan kütüphanenin kurdukları dördüncü kütüphane olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu yıldan sonra kuracağımız kütüphanelerimize şehitlerimizin ismini vermeye karar verdik. Bu seneki kütüphanemize şehidimizin ailesi ile görüşüp onların da rızalarını alarak şehidimiz Yunus Mermer’in adını verdik. Kütüphanemiz için, üç gün boyunca üniversitemizin farklı fakültelerinde eş zamanlı stantlar kurarak öğrenci arkadaşlarımızdan bağışlar topladık. Bu bağışlar neticesinde dolu dolu içerik barındıran Şehit Uzman Onbaşı Yunus Mermer kütüphanesini kurduk. Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Cemal Güven hocamızın da her zaman söylediği gibi ‘Bir okul kütüphanesi ile okuldur’. Topluluk olarak önümüzdeki yıllarda da her yıl bir kütüphane olmak üzere kütüphane kurmaya devam edeceğiz inşallah.”

Karagöz, Necmettin Erbakan Üniversitesi ailesine, akademik danışmanlarına ve Tarihi Bilinçlenme Topluluğu üyelerine teşekkür ederek; “Kurduğumuz kütüphanede şehidimiz gibi okumayı seven, kitabın önemini bilen çocuklar yetişir inşallah. Kurduğumuz kütüphane çocuklarımıza hayırlı olsun, emeği geçen herkesten de Allah razı olsun ” dedi.

Paylaş