Tıp Fakültesinin Karaman’da 3. Basamak Sağlık Hizmeti Verebilmesi İçin Protokol İmzalandı

25.10.2015

Karaman Valiliği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü arasında Tıp Fakültesi Hastanesinin; Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binasında 3. basamak sağlık hizmeti verebilmesine ilişkin protokol düzenlenen törenle imzalandı. 

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Murat Koca, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, Başmüdürü Mustafa Karakışla katıldı.

Üniversitelerin görevi kendi içerisinde eğitim-öğretim hizmeti yürütmek kadar toplumun sorunlarına da çözüm üretmektir

Protokol töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Üniversitelerin görevi kendi içerisinde eğitim-öğretim hizmeti yürütmek kadar toplumun sorunlarına da çözüm üretmektir. Toplumun sorunlarına duyarsız kalıp toplumdan uzaklaşmak kamu kaynağı kullanan üniversiteler için bir züldür.

Bu anlamda bize bir sorumluluk tevdi edilince, bunu mevzuat çerçevesinde en iyi nasıl çözebileceğimiz, nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda arkadaşlarımız bir çalışma yürüttüler. Karaman’daki sıkıntının sağlık hizmeti aşamasında görülen ihtiyacın karşılanması için biz de elimizden geldiğince destek vermek üzere mutabakata ulaşmış durumdayız. Bu sayede bir kişinin dahi sağlık sorununa derman oluyorsak kendimizi mutlu addederiz.” dedi.

Paylaş