Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık 2016 Zirvesi Antalya'da Gerçekleşti

17.04.2016

Sağlık, tarım, gıda, spor ve beslenme ana başlıklarıyla Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar ve çok sayıda üniversite ile sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi bu yıl Antalya’da gerçekleştirildi. Tarım, gıda, beslenme, sağlık ve spor konusunda farklı disiplinlerin bir araya geldiği zirveye Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye Ceritoğlu ile beraber “IVEK Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” Panelinin moderatörlüğünü yürüttü. Panelde, günümüz dünyasında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının geldiği son durumun konuşuldu.

Şeker ayrıca; Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci ile beraber “Spor ve Sağlık Turizmi” konulu oturuma da başkanlık yaptı. Oturumda; “Şişmanlık, Diyet ve Egzersiz”, “Spor Fizyolojisi ve Sağlıklı Yaşam”, “Türkiye’nin Sağlık Turizmi Potansiyeli”, “Sağlıkta Termal Turizm ve Termal Su Güvenliği”, “Sağlıklı Toplum İçin Bilinçli Spor ve Egzersiz Modelleri” gibi başlıklar ele alındı.

Zirve kapsamında Antalya’da gerçekleştirilen organizasyonun bölgesel, ulusal ve uluslararası güçlü işbirliklerinin devamlılığı açısından önemli bir fırsat olabileceğini aktaran Rektör Şeker, yapılan bu çalışmaların ülkemiz ve tüm dünya ülkeleri için hayırlı neticeler getirmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Paylaş