Uluslararası Eğitimde Matematik, Fen ve Teknoloji Konferansı

17.05.2014

Üniversitemiz ev sahipliğinde yaklaşık 30 farklı ülkeden 400 bilim adamının katılımıyla gerçekleştirilen “Uluslararası Eğitimde Matematik, Fen ve Teknoloji Konferansı (International Conference on Education in Mathematics, Science and Technology-ICEMST2014)”  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek'in açılış konuşması ile başladı.
Konferansın açılış etkinlikleri kapsamında Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, davetli konuşmacılardan West Virginia Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lynne Schrum ve Virginia Commonwealth Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Jacqueline T. MCDONNOUGH  birer konuşma yaptı.
Konferans etkinliklerin birinci gününün sabah oturumunda davetli konuşmacı Virginia Commonwealth Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jacqueline T. MCDONNOUGH ile öğleden sonraki oturumunda ise Exeter Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paul ERNEST konuşma yaptı.. Ayrıca Iowa State Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mack SHELLEY ve ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Giray Berberoğlu  “PISA Verilerin Sonuçları” isimli panel sunumları yaptı.
Konferans etkinliklerin ikinci günü sabah oturumu davetli konuşmacı West Virginia Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lynne Schrum’un konuşması ile başladı. Aynı gün öğleden sonra ilk oturumu Arkansas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. William F. MCCOMAS’ın konuşması ile ikinci oturumu ise Iowa State Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mack SHELLEY’in konuşmaları takip etti. Ayrıca Iowa State Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mack SHELLEY “Matematik, Fen ve Teknolojinin Doğası: Benzerlikler ve Farklılıklar”  isimli bir panel düzenledi. 

Konferans katılımcıları ikinci günün sonunda Mevlana Müzesi ziyaretinin ardından Mevlana Kültür Merkezinde yapılan Sema gösterisini izlediler.

Paylaş