Uluslararası İslam ve Tıp (Tıbb-i Nebevi) Kongresi Gerçekleştirildi

12.10.2015

Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Tıbb-ı Nebevi Derneği ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nın işbirliğinde ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu’nun himayesinde düzenlenen Uluslararası İslam ve Tıp (Tıbb-i Nebevi) Kongresi’ne Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı. Rektörümüzün oturum başkanlığı yaptığı kongrede Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek de konuşmacı olarak yer aldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu eski Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Peygamberimizin talimat ve tavsiyelerinin, insan hayatını hem bedenen hem de ruhen sağlıklı hale getirecek öneriler olduğunu söyledi.

Ünüvar, Sayın Dr. Sare Davutoğlu’nun da Tıbb-i Nebevi konusunun akademik bir şekilde tartışılması gerektiğini söylediğini aktararak, kongre fikrinin 2 yıl önce geliştiğini ifade etti. Dinin sadece ahiretle ilgili değil, dünyaya dair şeyler de söylediğinin altın çizen Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şöyle konuştu: “Şu an Tıbb-i Nebevi dediğimiz zaman toplumdaki insanların aklına aktarlar bitkiler, basit tarifler geliyor ama Tıbb-i Nebevi bunun ötesinde bir şey. Peygamberimizin mübarek talimatlarına veya tavsiyelerine baktığımız zaman aslında hayatın her alanına dair, beslenme, spor ve insanın huzurlu yaşantısıyla ilgili çok değişik tavsiyelerin olduğunu görüyoruz. Bunlara uyan insanların da cahiliye dönemindeki gibi sihir ve bir takım saçma sapan önerilerin ötesinde gerçekten insan hayatını hem bedenen hem ruhen sağlıklı hale getirecek öneriler olduğunu görüyoruz.”

Tıbb-ı Nebevi Derneği Başkanı Ramazan Saygılı, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında: “Erdemli peygamberimizin ümmeti olarak, ‘İlim müminin yitik malıdır’ diyen bir medeniyetin mensupları olduğumuzu hep hatırda tuttuk. İslam tıpçılarının ortaya koyduğu eserler, klasik ve fenni ilimlere yaklaşımımız konusunda bize ciddi veriler sunmaktadır.” dedi.

Önümüzdeki Kongre Necmettin Erbakan Üniversitesinde Yapılacak

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde 07-10 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen kongrede komşu ülkelere yapılan çağrılar ve Türkiye’deki duyurular ile 17’si yurt dışından 143’ü yurt içinden 160 bilim insanının bildirisi ve 20’ye yakın poster sunumları yer aldı. Bir sonraki İslam ve Tıp Kongresinin de Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesinde yapılması kararlaştırıldı.

Kongre akşamında Sayın Başbakanımızın eşi Dr. Sare Davutoğlu tarafından bir Konferans verildi. Ayrıca katılımcılara Adana Valiliği tarafından bir akşam yemeği verildi.

Paylaş