“Un Fabrikalarında Yüksek Teknoloji Kullanımı ve Kalifiye Eleman” Konulu Konferans Düzenlendi

27.10.2017

Üniversitemiz Gıda Topluluğunun düzenlemiş olduğu Un Fabrikalarında Yüksek Teknoloji Kullanımı Ve Kalifiye Eleman konulu konferans Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik’in katılımıyla Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.

Konya Ticaret Borsası hakkında bilgi veren Çevik, öğrencilerle merak ettikleri konularla ilgili tecrübelerini paylaştı. Çevik Konya'daki un fabrikaları hakkında da dinleyicilere detaylı bilgi verdi. “Enerjiniz, petrolünüz olabilir ancak gelecek nesillere gıda güvenilirliği içerisinde bir gıda üretimi programı çıkarmak bunlardan daha önemlidir” diyen Çevik; gıdayı sofraya sağlıklı şekilde ulaştırmanın ehemmiyetine değindi.

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik: Bir Yerde Su Yoksa Orada Hayat Yoktur

Çevik şöyle devam etti: “Biz de bunun için çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah Konya olarak birinci önceliğimiz gıdanın üretiminde Türkiye'nin kalbi olmak. Bu anlamda su kaynakları da önemli. Bir yerde su yoksa hayat yoktur. İç Anadolu, Orta Anadolu  üretime devam edemezse anayurdunun direği yıkılır. Üniversitemizde hocalarımızın da bu anlamda araştırmalar yaptığını, bilimsel çalışmalar yürüttüklerini biliyorum. Bizler de üretimimizi artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Öğrencileri Konya Ticaret borsasına davet eden Çevik, çalışmaları yakından görmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Program Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek’in Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik'e hediye takdimi ile son buldu

Paylaş