Üniversitemiz Bünyesinde Açılan “Atçılık ve Antrenörlüğü” Programı Öğrenci Kabulü Yapacak

29.07.2022

Üniversitemiz Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Atçılık ve Antrenörlüğü Programı ilk kez ön lisans  düzeyinde TYT puanı ile 25 öğrenci kabulü yapacak. Ayrıca 4 öğrenciye, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından asgari ücretin yüzde 30’u tutarında burs verilecek.

Atçılık ve Antrenörlüğü programını tercih eden öğrenciler teorik eğitimlerini Meslek Yüksekokulu bünyesinde alarak, uygulamalı eğitimlerini dönem içerisinde haftanın belli günlerinde Üniversitemizin karşılıklı protokol yapmış olduğu at çiftlikleri bünyesinde gerçekleştirecek.  Böylelikle öğrenciler, programdan mezun olmadan ilgili alanda yeterli ve gerekli tecrübeye sahip olacaklar.

Ereğli, atçılık konusunda Türkiye' de önemli bir yere sahiptir. Ereğli’de yaklaşık 20 at çiftliği bulunmaktadır. Bu durum bu bölümü tercih edecek öğrenciler için okul döneminde ve mezun olduktan sonraki dönemde de büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu zamana kadar, bu çiftliklerden yetişen ve Gazi Koşusu’nu kazanan yaklaşık 16 şampiyon safkan İngiliz atı çıkmıştır.

Bu bölümden mezun olan öğrenciler; tarım işletmeleri atçılık birimlerinde, TJK, atlı spor kulüplerinde, kamu veya özel işletmelere bağlı haralar ya da at barınaklarında, geleneksel atlı okçuluk ve binicilik tesislerinde, atlı terapi merkezlerinde iş imkanı bulabilirler ya da kendi özel at çiftliklerini, sportif amaçlı binicilik kulüplerini kurabilirler.
Paylaş