Üniversitemiz Çanakkale Şehitlerimizi Çeşitli Etkinliklerle Andı

19.03.2018

Üniversitemiz Çanakkale Şehitlerini Anma ve Zeytin Dalı Harekatı’na Destek Bisiklet Sürüşüne Katıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünü anmak ve Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla şehrimizde Destek Bisiklet Sürüşü yapıldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde düzenlenen etkinlik Çanakkale ve Afrin şehitlerine dua edilmesiyle başladı. Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı yaptığı açıklamada; "Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünü millet olarak büyük bir gurur ve onurla kutlamaktayız. Bu zafer ile "Çanakkale Geçilmez" dedirten milletimiz kadınıyla, erkeğiyle genciyle yaşlısıyla, vatanı koruma konusundaki kararlığını tüm dünyaya ilan etmiştir" dedi.

Mevlana meydanından başlayan bisiklet sürüşüne Konya Vali Yakup Canbolat, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Üniversitemiz Rektörü Muzaffer Şeker, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz, Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz katıldı.

Üniversitemizden Meram Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ömer Dereli, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Atıcıgil, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serdar Büyükipekci ve Yüksekokul Sekreteri Ekrem Küçük, öğretim üyeleri ve 40 kişilik öğrenci grubu ile çok sayıda bisiklet severin yer aldığı bisiklet sürüşü Konya Atatürk Stadyumu'nda sona erdi.

Üniversitemizin Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri Zeybek Gösterisi ile Devam Etti

Düzenlenen etkinlikler kapsamında Üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğu, Kulesite Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde Zeybek gösterisi sundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gösteride, Halk Oyunları Topluluğunun performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Genç TEMA Çanakkale Şehitleri İçin Fidan Dikti

TEMA Vakfı Konya İl Temsilciliği öncülüğünde, Üniversitemiz Genç TEMA Topluluğu üyeleri, Karapınar'da erozyon sahasında Çanakkale şehitleri anısına bin 915 fidan dikti.

Genç TEMA Topluluğu üyeleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Karapınar'daki rüzgar erozyonu sahasında ağaçlandırma çalışması yaptı.

Öğrenciler, düzenlenen etkinlikle 1915 yılında kazanılan zafer dolayısıyla şehitler anısına bin 915 fidanı toprakla buluşturdu.

Topluluk adına açıklama yapan Gizem Mudu, böyle bir faaliyeti gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çanakkale Zaferi'nin genç nesiller tarafından unutulmaması gerektiğini ifade eden Mudu, "Çanakkale'de dünyaya örnek bir zafer kazandık. Bizler de o ataların torunları olarak fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu faaliyetimizle farkındalık yaratmak ve erozyonla mücadeleye katkı yapmak istedik. Çevreye duyarlı bir topluluğuz." dedi.

Paylaş