Üniversitemiz ile Priştine Üniversitesi Protokol İmzaladı

01.11.2016

Priştine Üniversitesinden Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonu ile Türkiye’ye gelen heyet, Üniversitemizi ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile görüşen heyetin ziyareti kapsamında üniversiteler arası işbirliğini artırmak ve öğrenci ile akademisyen değişimini sağlamak üzere de bir protokol imzalandı.

Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Myrvete Badivuku – Pantina, Türkiye ziyaretleri kapsamında birkaç üniversite ile anlaşma yaptıklarını, NEÜ ile gerçekleştirdikleri protokolün de ileriye dönük olumlu sonuçlar getireceğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise genç ve en hızlı gelişim gösteren üniversitelerden biri olduklarını, deneyimlerini Türkiye’deki üniversiteleri incelemek üzere gelen heyetle paylaşmaya devam edeceklerini belirtti. “İyi niyet çerçevesinde bir protokol anlaşması imzalayarak öğrenci ve akademisyen değişimi konusunda Priştine Üniversitesindeki yetkililere yardımcı olabileceğimizi belirttik. Bu çerçevede kendileri ile iki kardeş medeniyetin çocuklarının buluştuğu kültürel, bilimsel platform olarak beraber hareket etme kararlılığımızı imza altına almış olduk. Kendilerinin üniversitemizde okuyan gençleri var. Kosova ile iyi bir ilişkimiz mevcut.” diyen Şeker, bu yıl sivil toplum kuruluşları ile Kosova’da gerçekleştirilen programın meyvelerini vermeye başladığını belirtti.

Bu yıl Kosova’dan dördüncü heyetin geldiğine dikkat çeken Şeker, “Biz de kendilerine destek vermek üzere elimizden gelen yardımı yapmaya gayret ediyoruz. Kosova ile ilişkilerimizin balkanlarda stratejik bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Kosova’nın da Türkiye tarafından desteklenmesi önemli.” dedi.

İki üniversite arasındaki protokole Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ile Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Myrvete Badivuku – Pantina imza attı.

Paylaş