Üniversitemiz Koordinatörlüğünde Yürütülen Get2Action Projesi’nin Son Toplantısı Atmosfer SİA-Hub'da Gerçekleştirildi

19.07.2024
Sosyal İnovasyon UAM
 

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA), Dramblys İspanya, Artifactory Yunanistan, SEALS Hollanda, C.I.P Kıbrıs ortaklığında yürütülen Get2Action gençlik projesinin son toplantısı Atmosfer SİA-Hub'da gerçekleştirildi.

​Toplantıda proje paydaşlarının bir araya gelerek deneyimlerini paylaştığı "Boncuklu Höyük Karşılama Merkezi" temasıyla workshop düzenlendi. Ortak akıl etkinliği olarak tasarlanan workshop boyunca gençler, disiplinlerarası araştırma, tasarım odaklı düşünme becerileriyle fikirlerini geliştirerek etki odaklı projelerini sundular.



Get2Action Projesi
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Erasmus+ Gençlik alanında İş birliği Ortaklıkları kapsamında finanse edilen Get2Action Projesi; gençlerin dijital yeterliliklerinin artırılması ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Bu doğrultuda hem kültürel miraslarını koruma ve yaşatma hem de dijital çağın gereksinimlerine uyum sağlayarak kültürel katılım ve bilinç kapsamında gençleri bilgi ve beceri kazandırması hedeflenmektedir. Gençlerin ulusal ve uluslararası kültürel mirasıyla ilişki kurmalarına ve bu anlamda kültürel etkinliklere katılım, kültürel mirasın korunması ve kültürel çeşitliliğe saygı gibi alanlarda farkındalık geliştirmelerini teşvik etmektedir.


 
Paylaş