Üniversitemiz, TUSAF Global Ticaret ve Değirmen Teknolojileri Kongresine Davetli Olarak Katıldı

07.04.2016

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), 12. Uluslararası Kongre ve Sergisi  “Global Ticaret ve Değirmen Teknolojileri” konulu kongresini gerçekleştirdi. Açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yapmış olduğu kongreye Üniversitemiz adına Doç. Dr. Derya Arslan, Yrd. Doç. Dr. Lokman Gemi, Ögr. Gör. Nihat Çankaya ile Murat Dağgün ve İbrahim Ethem Doğanay katıldı.

Üniversitemize ayrılan stantta; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın ve hocalarımızın hazırlamış olduğu Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Bölümü tanıtım videosu ve broşürü sunuldu. Ayrıca Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği, TUSAF ve diğer sanayi kuruluşlarının imzaladığı Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü videosu, üniversitemizin bülteni, tanıtım broşürleri ve diğer tanıtıcı araçlar da sergilendi. Standı ziyaret eden katılımcılara Üniversitemiz, Gıda Mühendisliği ve Değirmencilik Bölümü hakkında Öğretim Üyelerimiz ve öğrencilerimiz tarafından ayrıntılı bilgiler verildi.

TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı E. Günhan Ulusoy; Üniversitemiz adına Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lokman Gemi’ye katılım belgelerini takdim etti.

Öğretim Üyesi Nihat Çankaya yaptığı konuşmada; özel sektörün ihtiyaç duyduğu, yeterli bilgi ve beceriye sahip nitelikli teknik elemanların üniversite ve sanayi İşbirliği bünyesinde yetiştirilmesi amacı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTB-KSO-KTO-TUSAF ve OAUSD arasında imzalanan protokolden bahsederek; İŞKUR’un İşbaşı Eğitim kapsamında öğrencilere sağladığı maaş olanaklarından, sanayicilerin öğrencilerimize vermiş oldukları karşılıksız burs imkânlarına vurgu yaptı. Konuşmasının akabinde tanıtım filmlerimiz TUSAF ailesi ve katılımcılarına seyrettirildi.

Kongre ve sergi ile ilgili tüm detayları www.tusaf2016.org ve www.tusaf.org adreslerinden ulaşılabilir.

Paylaş