Üniversitemiz ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Bir İlk

05.05.2016

Üniversitemiz ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında bazı alanlarda ortak yüksek lisans ve doktora programları yürütülecek.

Türkiye’de bir ilk olan protokol için iki üniversitenin rektörleri böyle iş birliklerinin YÖK’ün önerdiği gibi Avrupa ülkeleriyle yapıldığı gibi ülkemizde de yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker imzalanan protokolle gelecek için önemli bir adım atıldığını ifade ederek :  "Dünya genelindeki üniversiteler, insan gücünü, kaynaklarını ve alt yapılarını ortaklaşa kullanarak önemli çalışmalara imza atarken elde ettikleri çalışmaları insanlığın hizmetine sunmaktadırlar. Avrupa üniversiteleriyle olduğu gibi Türk üniversiteleri de aralarında YÖK'ün önerdiği şekilde işbirliği yapmalı. Bu işbirlikleri bilimsel anlamda yapılan çalışmalara çok katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ise, aynı zamanda kurulmuş iki üniversitenin bu alanda güçlerini birleştirerek araştırma ve geliştirme odaklı bir projeyi imzalamasının önemine değinerek yapılan işbirliğinin 2023 vizyonuna da uygun olduğunu söyledi. Doğan : Bu işbirliği anlaşmasının Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünüyorum. Bu tür işbirliklerinin geniş çevreye yayılması gerektiğine inanıyorum. İnşallah bu tür işbirliklerini diğer üniversitelerimizle de yaparız." dedi.

Protokolle, ihtiyaç olan alanlarda işbirliği yapılması, nitelikli insan gücü yetiştirilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda ortak yüksek lisans ve doktora programları açılacak. 

Paylaş