Üniversitemizde Akademik Yıl Açılışı Bakan Kurum’un Teşrifleriyle Gerçekleşti

14.10.2019
Rektörlük

Üniversitemiz 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşti. Köyceğiz Yerleşkesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda yapılan tören Vali Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, Ak Parti Milletvekilleri Gülay Samancı ve Orhan Erdem, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, çok sayıda davetli, akademisyen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Erbakan Hocamız Sıra Dışı Bir Şahsiyetti

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu konuşmasında Barış Pınarı Harekâtına değinerek Mehmetçiğimize Rabbimizden kutlu zaferler diledi.

Zorlu; “2019-2020 akademik yılının Üniversitemiz, şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, yeni akademik yılımızın huzur ve başarıyla tamamlanmasını temenni ediyorum. Üniversite camiası olarak gelecek nesillerimizin yetiştirilmesi adına büyük bir sorumluluğu yerine getiriyoruz.” dedi.

Son dönemde eğitimden sağlığa, enerjiden savunma sanayine, tarımdan yüksek teknolojiye, ulaşımdan şehirciliğe kadar birçok alanda yerli ve milli bir kalkınma döneminin içerisinde olunduğunu kaydeden Zorlu; “Rahmetli Erbakan Hocamızın da birçok kere ifade ettiği gibi milli kaynaklarımızı, milli gücümüzü kullanarak milli hayallerimizi hayata geçirmeye odaklanmış bir Türkiye görmenin verdiği iç huzuru da bu vesile ile paylaşmak isterim. Rahmetli hocamızı naçizane, “sıra dışı” bir şahsiyet olarak değerlendiriyorum. Zira sıra dışı olmasaydı; davası, aşkı, hayalleri için büyük bir mücadele veremezdi.  Allah gani gani rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizin vizyonunu anlatan Zorlu, NEÜ’nün ülkemizde bir üniversiteden beklenen araştırma, eğitim ve topluma hizmet işlevlerinin tamamında aktif rol almayı hedeflediğini, ağırlıklı araştırma odaklı bir üniversite olarak konumlanmayı tercih ettiklerini söyleyerek şöyle devam etti: “Asıl önemli olan, Necmettin Erbakan Üniversitesi diplomasının hayatın içerisindeki karşılığıdır. Mezun öğrencilerimizin kazanımları; kendilerini geliştirmeleriyle, sürekli olarak öğrenmeye açık olmalarıyla ve ileride atılacakları mesleklerini daha öğrencilik yıllarında yakından tanımaları ile ilgilidir. Öğrencimiz ne kadar donanımlı olursa, o kadar itibar görür. Bunun için az önce rahmetli Erbakan Hocamızla ilgili kullanmış olduğum kavramı gündeme getirmek istiyorum: Sıra dışı olmak!”

Zihinsel bir sıçrama yaşanması gerektiğini kaydeden Zorlu, gökyüzündeki milyarlarca yıldızdan biri olmak değil, kutup yıldızı olmak gerektiğini belirterek 2019-2020 eğitim-öğretim yılının bir kez daha ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın her dönem ilmin ve irfanın merkezi olduğunu belirterek; “Necmettin Erbakan Üniversitemiz, Konya’da geleceğe çok önemli bir ışık yakıyor. İnşallah Necmettin Erbakan Üniversitemiz, Rahmetli Hocamızın adına yakışır gençler yetiştirmenin gayreti içindedir ve buna muvaffak olacağına eminiz. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Milletvekili Orhan Erdem ise konuşmasında, “Türkiye’nin dünyada ve Avrupa Birliğinde geldiği yer, birçok ülkeyi; bu yere nasıl gelindiği noktasında özendirir oldu. Eğitim hayatının ülkemize katacağı Endüstri 4. devrimine giderken, bilim çağına katacağı yeniliklerle ülkemiz daha da gelişecektir. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüze başarılar diliyor, O’nun hedeflerine ulaşacağına inanıyorum.” dedi.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da konuşmasında şunları söyledi: “Cem Hocamızın değindiği, “sıra dışı olmak” meselesine katılıyorum. Rahmetli Erbakan Hocamız, çoğu kişinin yapılamaz dediği şeylerin arkasından gidiyordu. Sıra dışı olmayı, engeller karşısında yılmamayı temsil ediyordu. Kıymetli Üniversitemiz de, adını almış olduğu Necmettin Erbakan Hocamızın bu sıra dışı olma özelliğini gerçekten kendisine hedef yapmış ve bu yolda emin adımlarla ilerliyor.”

Üniversitemizin Konya’ya katkılarına vurgu yapan Toprak, yeni akademik yılın hayırlı olmasını temenni ederek birlikte yapılacak çalışmaların devamlılığının öneminin de altını çizdi.

İlme Sahip Olamayan Milletler Varlıklarını Sürdüremezler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, Suriye’nin Kuzeyinde başlayan Barış Pınarı Harekâtına değinerek, operasyonun başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Kurum; “En güçsüz zamanımızda bile ülkemizi Çanakkale sırtlarında canımız pahasına koruduk. Bugün milli silahlarımızla, Mehmetçiğimizle, ordumuz çok daha güçlüdür bunu tüm dünya bilsin.” ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Hocayı rahmetle anan Bakan Kurum, NEÜ’nün Konya’nın akademik hayatına önemli katkılar sunduğunu belirtti. Konya’daki her bir üniversiteye ayrı ayrı teşekkür eden Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya’yla şereflendirildik. Konya’mız kadim bir şehirdir. Sokaklarından, caddelerinden, insanlarından maneviyat akar, arınma duygusu yaşatır. Bu nedenle hepimizin şehrimize karşı sorumluluğu olduğunu, Konya’nın kadrini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda öğrenci kardeşlerime de şimdiden Konya’ya, ülkemize ve insanlık âlemine yapacakları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.”

Hukuktan, dini ilimlere, tıptan, sosyal bilimlere kadar hemen hemen her alandaki çalışmaların Anadolu’dan insanlık âlemine yayıldığının altını çizen Kurum, genç neslin ülkemizin geleceğine bu anlamda önemli katkıları olacağını temennilerini dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İlme sahip olamayan milletler varlıklarını sürdüremezler. Bilgi, erdem ve fazilet yükselttiği gibi sanayi ve kalkınmayı, refah ve huzuru da beraberinde getirmektedir. Şanlı tarihimiz de olduğu gibi ilmi, insanlığın lehine olacak şekilde değiştirmek zorundayız. İlmi ya geliştireceğiz ya da başkalarının ürettikleri ile yetineceğiz. İnşallah siz ilim adamlarımızla, genç öğrenci kardeşlerimizle birlikte medeniyetimizin değerlerini asrın idrakine sunacak ve yeryüzünde iyiliği, güzelliği hâkim kılacağız. Ülkemiz her alanda kendi coğrafyasında huzur adası olmuş ve olmaya da devam edecektir. Bu vesile ile yeni akademik yılın hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.”

Programa ödül töreni ile devam edildi. Rektör Zorlu, Üniversite bünyesinde çeşitli dallarda başarı elde etmiş akademisyen ve öğrencilere hediyelerini takdim etti. Ardından Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu’nun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile tören sona erdi.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Köyceğiz yerleşkesinde incelemelerde bulundular.

Paylaş