Üniversitemize Yapılacak Metro Hattı 2017 Yılı Yatırım Programında

06.06.2017

 

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Metrosunun, Yüksek Planlama Kurulu kararıyla 2017 Yılı Yatırım Programına alındığını belirterek, ihale çalışmalarının başladığı müjdesini verdi.

2017’nin Son Çeyreğinde Çalışmalar Başlıyor

Altunyaldız: “Yüksek Planlama Kurulu kararı ile 21 kilometre uzunluğundaki Necmettin Erbakan Üniversitesi - YHT Garı - Meram hattının yapım işleri 2017 yılı yatırım programına alındı. Yapım bedeli 2,9 milyar TL olan hattın ihale çalışmaları tamamlanmak üzere. İnşallah 2017 yılının son çeyreğinde ilk kazma vurulmuş olacak.” dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi - Meram Hattı 22 İstasyon Olarak Projelendirildi

Konya’ya gelen raylı sistemlerin önemine değinen Altunyaldız, “Raylı sistemin ilk Konya’da başlamış olması 80’li yıllarda büyük bir adım ve gelişmeydi. Bugün geldiğimiz noktada ulaşımda bir ileri aşamayı, metroyu kucaklamaya hazırlanıyoruz. İki hattan oluşan metro projesinin Necmettin Erbakan Üniversitesi - YHT Garı - Meram hattı 22 istasyon olarak projelendirildi ve proje çalışmaları tamamlanıp onaylandı.” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de hattın 2017 Yılı Yatırım Programına alınmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Necmettin Erbakan Üniversitesi - YHT Garı - Meram hattının 2017 Yılı Yatırım Programına alınmasının hayırlı olmasını temenni eder, emeği geçenlere şükranlarımı sunarım.” dedi.

Paylaş