Faculty of Theology
26.01.2021

2020-2021 Bahar Dönemi Arapça Hazırlık Sınıfı Yeterlik (Muafiyet) Sınavı Duyurusu

2020-2021 Bahar Dönemi Arapça Hazırlık SınıfıYeterlik (Muafiyet) Sınavına girmek isteyen öğrencilerimizin dikkatine!

2020-2021 Bahar Dönemi Arapça Hazırlık Sınıfı Yeterlik(Muafiyet) Sınavı iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir:

Birinci aşama 1 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 11:00'daçoktan seçmeli (soruya göre süre) ve 13:00'daaçık uçlu (30 dk.) olmak üzereiki sınavdan oluşacaktır. Açık uçlu sınavda öğrencilerin Arapça klavye kullanmaları gerekecektir.

İkinci aşama ise ADOBE CONNECT Canlı Sanal Sınıfları üzerinden2 Şubat 2021 Salı günü saat: 14:00’dan itibaren sözlü sınav olarak gerçekleştirilecektir. Bu sınava birinci aşamadaki iki sınavdan toplam 60 ve üzeri puan alan öğrenciler katılabilecektir.Bu öğrencilerin isimleri fakülte ana sayfasından duyurulacaktır.

Sınav sonunda birinci aşamadan aldığı puanın %50’si ve ikinci aşamadan aldığı puanın %50’si toplandığında 100 üzerinden 60 ve üzeri puana ulaşan adaylar Yeterlik Sınavında başarılı kabul edileceklerdir.

Öğretim elemanları web tabanlı sınava SanalSınıfGözetmeniolarak görevlendirilecek, gözetmenlerin sınav güvenliğini ve kimlik denetimini sağlamak üzere sınav süresince öğrencinin telefonuyla görüntülü bağlantı kurabilecek şekilde yetkilendirilmişlerdir. Sanal Sınıf gözetmeninin Whatsapp veya BİP üzerinden görüntülü görüşme talebini kabul etmeyenler, sınava girme hakkından feragat etmiş olacaklardır. Sınava giriş için gerekli ve sınav gözetmenleri ile iletişim kurmak için gereken teknik altyapıyı öğrenci bizzat kendisi hazırlamalıdır. Aksi durumda veya yaşanabilecek bir aksilik durumunda, sınav koordinatörlüğünün herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

İkinci aşamada ADOBE CONNECT üzerinden yapılacak olan sözlü sınavda, sırası gelen öğrenci jüri üyeleri tarafından aranacak ve canlı sınıfa davet edilecektir. Bu nedenle, sınava girecek öğrencilerimizin ADOBE CONNECT canlı sınıflarına katılmak için gerekli hazırlıkları yapması gerekmektedir. Öğrenci taraflı yaşanabilecek sorunlarda sorumluluk öğrenciye ait olacaktır.

Bu sınavahazırlık sınıfındaki aktif öğrenciler sınavlara girdikleri Hazırlık Öğrenci Girişi sayfasından veya aşağıdaki linkten öğrenci numaraları ve şifreleriyle giriş yapacaklardır. Halihazırda pasif olan (a- kayıt dondurmuş; b- 2010 girişli olup hazırlık sınıfını geçememiş; c- 2020-2021 öğretim yılında kayıt yaptırmış olup Türkçe sınavını başarmışyabancı uyruklu vb.)öğrenciler ise yine aynı sayfa veya linkten, kullanıcı adları öğrenci numaraları ve şifreleri ise eğer sistemde kayıtlıysa kimlik numaraları, değilse öğrenci numaraları olmak üzere giriş yaparak sınava katılabileceklerdir.

Sınav giriş linki:

http://ilahiyat.erbakan.edu.tr/wtss/necmettinerbakan-ogrenci

DİKKAT: Bu link bilgisayarınızda daha önce giriş yapılması durumunda ölü link haline gelmiş olabilir. Bu durumda linki tarayacınızın adres çubuğuna kopyalamanız gerekebilir.

NOT: Şu an hazırlık sınıfında durumları aktif olup okuyan öğrencilerden sınava girmek isteyenler herhangibir başvuru yapmadan ilgili tarihte yukarıda belirtilen bilgileri kullanarak sınava katılabileceklerdir.

Hazırlık sınıfında pasif olan(a- kayıt dondurmuş; b- 2010 girişli olup hazırlık sınıfını geçememiş; c- 2020-2021 öğretim yılında kayıt yaptırmış olup Türkçe sınavını başarmışyabancı uyruklu vb.)öğrencilerden sınava girmek isteyenler ise 28 Ocak 2021 tarihine kadar  [email protected]  e-mail adresine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Başarılar dileriz…