Quality and Accreditation Coordinatorship
17.10.2018

Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Süreci Toplantısını Yaptı

Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Süreci Toplantısını yaptı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kahraman, dış değerlendirme süreciyle ilgili genel bir özet çıkararak dinleyenleri bilgilendirdi.

Kahraman, Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme süreciyle ilgili şunları söyledi: “Burada en önemli şey; planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma aşamalarıdır. Yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerin içinde mutlak surette bu aşamaları tamamlamak zorundayız. Eğer sadece planlama ya da uygulama aşamasında kalırsa, hedeflerimize ulaşmada zaaflarımız olacaktır. Bütün hedeflerimizde mutlaka bu sürecin uygulanması gerekmektedir.”

Kalite dış değerlendirme sürecinden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu da, dış değerlendirme almak için gönüllü olarak müracaat eden üniversiteler arasında yer aldıklarını söyleyip şöyle devam etti: “Biz hızlı bir şekilde gelişen bir üniversiteyiz. Dış değerlendirme sürecinde yaptıklarımızı ortaya koyarak bizim de kendi iç değerlendirmemizi yapmamız gerekiyor.  Kendimizi ileriye dönük planlamamız için bu toplantının önemli olduğunu belirtmek isterim.”

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, Türkiye’nin bu deneyimi yeni yaşadığını söyleyerek; “Bu deneyimin başından beri gerek kalite kurulunun kurulum aşamaları gerek daha önceki faaliyetlerde görev aldım. Bu görevler Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurumları iyileştirme yönünde aldığı kararlar çerçevesinde yürütülen görevlerdir. Her bir üniversiteye belirli takımlar gönderiliyor, bu takımlar üniversiteyi bizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda kalite çerçevesinde bir değerlendirmeye tabii tutuyor. Sorunlarımızı kaydediyor ve karşı tarafa takdim ediyoruz. Bu takdimin içinde Öğrencilerimizden, hocalarımıza, idarecilerimizden dışarıdaki yerel paydaşlarımıza kadar herkesin görüşünün burada bulunması arzulanıyor.” ifadelerini kullandı.

Kalite süreçlerinin dünyada uzun süredir devam eden süreçler olduğunu da söyleyen Şeker, yapılan bu toplantının da kalitenin devamlılığı ve yenilenme açısından önemli olduğunu önemle vurguladı.

Toplantıya katılanların görüş ve önerilerini sunmalarının ardından toplantı sona erdi.