Quality and Accreditation Coordinatorship
01.10.2021

Üniversitemizdeki Hijyen Çalışmaları TSE Tarafından Belgelendi

Üniversitemiz, ortak kullanım alanlarında hijyen koşullarını sağlayan kurumlara Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen "TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Standardı" belgesini almaya hak kazandı.

“Hijyen bireysel düzeyde başlayıp, bütün toplumun sağlığını etkileyen bir süreçtir” bilinciyle, hareket eden Üniversitemiz Kurumsal Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Koordinatörlüğü ekibi, TSE yetkilileriyle belgelendirme sürecini tamamladı. Bu süreçte Üniversitemizin tüm birimleri koordineli bir şekilde çalışıp gerekli düzenlemeleri yerine getirdi. Bu sayede Üniversitemizde, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve çalışanlarımızın sağlığı için hijyen standartlarının sağlandığı belgelenmiş oldu.

Üniversitemiz ortak kullanım alanlarında hijyen koşullarının uygun olduğu TSE tarafından tespit edilip, belgelendirildi. Belge için gerekli olan hijyen standartlarını sağlamak amacıyla Üniversitemiz kendi hijyen politikasını oluşturmuş, devam eden süreçte hijyen koşullarının uygunluğunun sağlanması için denetimlerden geçmiştir. Pandemi koşullarında bulaşıcı hastalıkların yayılmasının azaltılması için üst düzey hijyen önlemleri alınmıştır. Bundan sonraki süreçte de Üniversitemiz, hijyen konusunda yeni koşullara adapte olacak şekilde organize olmuştur.

Üniversitemizde pandemi koşulları sebebiyle 1,5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitimin başlayacağı yeni akademik yılda bulaşıcı hastalıkların engellendiği hijyenik ortamlar oluşturulmuştur. Ortak alanlar sosyal mesafe kuralına uygun olacak şekilde düzenlenmiş, yemek yenilen alanlarda çalışanlara hijyen eğitimi verilmiş, dezenfeksiyon işlemleri tamamlanmış, düzenli bir şekilde hijyen kontrollerinin yapılması sağlanmıştır. Bulaş riskinin en aza indirilmesi için bütün önlemler alınmış, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve çalışanlarımızın yeni eğitim-öğretim yılına güvenle başlamaları için Hijyen ve Sanitasyon Standartlarına uyum sağlanmıştır.