Student Career Center (neu Career Plus)

Öğrenim Hayatımızı Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Değerli öğrencilerimiz yükseköğretim sürecimizde akademik olarak bizleri bekleyen bazı görevler vardır. Bu görevlerimizi başarılı bir şekilde tamamlamamız, meslek hayatımızda bizim daha yetkin bir meslek elemanı olmamızı sağlayacaktır. Mesleki donanımlarımızı kazandığımız akademik hayatımızda bizi bir adım daha ileri taşıyacağını düşündüğümüz bazı tavsiyeleri Neü Artı Kariyer Merkezi olarak değerli öğrencilerimiz için derledik.
  • Sorumluluklarımızdan kaçmayalım. Çünkü sorumluluklarımız bizim gelişmemizde büyük rol oynamaktadır.
  • Grup çalışmalarında işbirlikçi bir tutum sergilemeye çalışmalıyız.
  • Derslerimizde devamlılığa özen göstermeye çalışmalıyız.
  • Başarısızlıklarımızın nedenlerini ‘Ben bu bölümde yetersizim.’, ‘Yeteneksizim.’ ‘Yeterli donanımla bu bölüme gelmedim.’ gibi içsel faktörlere yapacağımız yüklemeler bizim motivasyonumuzu düşürerek belki de daha başarısız olmamıza neden olabilecektir. Bu nedenle “Yeteri kadar çalışmadığım için düşük not almış olabilirim. Bundan sonra daha planlı ve stratejik çalışarak hedeflerime ulaşabilirim.” gibi olumlu yüklemeler yapmamız, harekete geçmemizde etkin role sahip olacaktır.
  • Öğrenim hayatımızda fazla sosyal olmak, sürekli farklı etkinliklere zaman ayırmamıza neden olabilecek ve akademik başarımızda bir düşüşe sebebiyet verecektir. Bu nedenle akademik hayatımız ile sosyal hayatımız arasında denge kurmaya çalışalım.
  • Neü Artı Kariyer Merkezi olarak en önemli tavsiyelerimizden birisi de eğitim sürecimizde ve tüm yaşamımızda öğrenme merakımızı hiçbir zaman yitirmememizdir.  Bilgi toplumunda yer edinebilmenin ve kendini gerçekleştirmenin hazzını yaşamanızı diliyoruz.