Library and Documentation Department B.

TÜBİTAK-EKUAL Veritabanları

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi EDS EKUAL Keşif Aracı Arama Kutusu EKUAL Keşif EKUAL veri tabanlarında aynı anda tarayın Anahtar Kelime Arama terimi girin... Gelişmiş Arama Aşağıdaki alanı seçerek ctrl + C ile arama kutusu kodlarını kopyalayınız.
EKUAL veri tabanlarında aynı anda tarayın


Gelişmiş Arama


Ebsco Veritabanları
Tam Metin Veri Tabanları Bibliyografik Veri Tabanları Kanıta Dayalı, Klinik Araç
  1. Academic Search Ultimate
  2. Business Source Ultimate
  3. Central & Eastern European Academic Source
  4. ERIC
  5. MasterFILE Complete
  6. MasterFILE Reference eBook Collection
  7. Newspaper Source Plus
  8. OpenDissertations
  9. Regional Business News
  10. The Belt and Road Initiative Reference Source
  11. TR Dizin
 
  1. Applied Science & Business Periodicals Retrospective
  2. Applied Science & Technology Index Retrospective
  3. Art Index Retrospective
  4. Business Periodicals Index Retrospective
  5. Education Index Retrospective
  6. European Views of the Americas: 1493 to 1750
  7. GreenFILE
  8. Humanities & Social Sciences Index Retrospective
  9. Library, Information Science & Technology Abstracts
  10. MEDLINE
  11. Newswires
  12. Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983
  13. Teacher Reference Center
  14. Web News
  1. DynaMed

1) Academic Search Ultimate (Tüm Disiplinler)

Titiz bir şekilde hazırlanan açık erişim (OA) dergi içeriği sunar ve bu kapsamda sayısı gittikçe artmakta olan 4.323 küresel OA dergisi içeren bir koleksiyona erişim sağlar. Dahil edilmek üzere onaylandıktan sonra bu OA dergileri için yüksek kaliteli konu indeksleme ve gelişmiş, isabetli/doğru tam metin bağlantısı sağlanır.
Hemen hemen tüm akademik disiplinleri kapsar. Önemli yayıncılardan ilgili başlıklar için baskı öncesi içeriği sunar. Taranabilir atıf bilgileri ile 1.396 dergi içerir. Associated Press'ten sağlanan 75.000'den fazla video içerir. Aylık olarak güncellenen ve dünyanın önde gelen haber ajansından sağlanan bu video koleksiyonu, 1930'dan günümüze kadar olan görüntüleri içermektedir ve araştırmaları tamamlayıcı niteliktedir. 
  •  
    Aktif, Açık Erişim Olmayan Tam Metin Dergiler
    4887
     
    Aktif, Hakemli, Açık Erişim Olmayan Tam Metin Dergiler
    4204
    Aktif, Hakemli, Gecikmesiz ve Açık Erişim Olmayan Tam Metin Dergiler
     
    2158
    Web of Science veya Scopus
    İçerisinde İndekslenen Aktif, Açık Erişim Olmayan Tam Metin Dergiler
     
    2942
Erişim için: tıklayınız...

 

2) Business Source Ultimate (İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, Yönetim, Muhasebe, Yönetim Bilgi Sistemleri)

Titiz bir şekilde hazırlanan açık erişim (OA) dergi içeriği sunar ve bu kapsamda sayısı gittikçe artmakta olan 850 küresel OA dergisi içeren bir koleksiyona erişim sağlar. Dahil edilmek üzere onaylandıktan sonra bu OA dergileri için yüksek kaliteli konu indeksleme ve gelişmiş, isabetli/doğru tam metin bağlantısı sağlanır.  Business Source Ultimate, Academic Search veri tabanlarının herhangi bir sürümünde mevcut olmayan 2.047 aktif, açık erişim olmayan tam metin dergi içerir. Önemli yayıncılardan ilgili başlıklar için baskı öncesi içeriği sunar. Taranabilir atıf bilgileri ile 1.313 dergi içerir.
Business Source Ultimate
 
 
 
Aktif, Açık Erişim Olmayan Tam Metin Dergiler
2388
 
Aktif, Hakemli, Açık Erişim Olmayan Tam Metin Dergiler
1387
Aktif, Hakemli, Gecikmesiz ve Açık Erişim Olmayan Tam Metin Dergiler
 
822
Web of Science veya Scopus
İçerisinde İndekslenen Aktif, Açık Erişim Olmayan Tam Metin Dergiler
 
855

Erişim için: tıklayınız...

3) Central & Eastern European Academic Source (Tüm Disiplinler)

Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde yayınlanan bilimsel dergiler için tam metin (PDF dahil) kapsamı sunan çok disiplinli ve çok dilli bir veri tabanıdır. Veri tabanı işletme ve ekonomi, tıp, siyaset, hukuk, kütüphane bilimleri, edebiyat, dilbilim, tarih ve sosyoloji ile ilgili bilgileri içerir. İçerik haftalık olarak güncellenmektedir.

Erişim için: tıklayınız...

4) ERIC (Eğitim Bilimleri)
Eğitim bilimleri literatürü için temel veri tabanıdır ve bu alanda çalışan tüm araştırmacıların ilk danışma kaynağıdır. Kapsamlı, kullanımı kolay, internet tabanlı bir bibliyografik ve tam metin veri tabanıdır.
Erişim için: tıklayınız...

5) MasterFILE Complete (Genel İlgi Alanları, Popüler Yayınlar)

Dünyanın önde gelen yayıncılarından en geniş popüler tam metin dergiler, referans kitaplar ve diğer saygın kaynaklar koleksiyonunu sunar. Hemen hemen tüm genel ilgi alanlarını kapsayan geniş bir fotoğraf, harita ve bayrak koleksiyonunu da içerir.

İndekslenen ve özetlenen toplam dergi ve dergi sayısı 891’dir.
Tam metin olarak toplam dergi ve dergi sayısı 360’dır.
Erişim için: tıklayınız...

6) MasterFILE Reference eBook Collection (eKitaplar)
MasterFILE Complete’in tamamlayıcısı olan bu kaynak, referans kitapların elektronik versiyonlarından oluşturulmuştur. 800’e yakın tam metin eKitap içeren bu koleksiyondaki eKitaplar Abdo Publishing, Cambridge Scholars Publishing, Cornell University Press, Nomad Press, The University of North Carolina Press gibi önemli yayınevlerinden gelmektedir. Bilgisayar, bilim, biyografiler, finans, genetik, kariyer, mimari, moda ve tasarım, sağlık, sanat, seyahat, spor, tarih gibi kişisel referans konularını kapsar.
Erişim için: tıklayınız...


7) Newspaper Source Plus (Haber Kaynakları)
Dünyadaki önemli haberler için tam metin içerik sağlayan bu veri tabanı, gazetelerden, haber bültenlerinden ve haber dergilerinden milyonlarca kayıt içerir. Ek olarak, televizyon ve radyo haberlerinin metinlerini ve popüler haber kaynaklarından günlük bilgileri içerir.
İçerik:

  • 1,200+ tam metin gazete
  • 130 haber bülteni
  • 80 milyona yakın tam metin makale

Öne çıkan gazeteler: The Sydney Morning Herald (Australia), The Times (UK), Toronto Star, USA Today, The Washington Post, The Philadelphia Inquirer, Star Tribune (Minneapolis)
Haber bülteni kaynakları: AP (Associated Press), CNN Wire, PR Wire, UPI (United Press International), Xinhua (China)
Televizyon ve radyo haber metinleri kaynakları: ABC News (American), ABC (Australian), CBC (Canadian), CBS News, CNBC, CNN, CNN International, FOX News, MSNBC, PBS
Erişim için: tıklayınız...

8) Open Dissertations (Tezler)
Artık American Doctoral Dissertations'ın içeriğini de içeriyor  Dünya çapında 320'den fazla üniversiteden 1.4 milyondan fazla elektronik tez ve tezin kayıtlarını içeren ücretsiz bir veri tabanıdır. 
Erişim için: tıklayınız...


9) Regional Business News (Yerel Haberler)

Business Source Ultimate için tamamlayıcı olan bu veri tabanı özellikle Birleşik Devletler ve Kanada kaynaklı, 100’den fazla yerel işletme yayınından gelen tam metinleri sunar. 20 yılı aşkın bir kapsam sunan Regional Business News, The Washington Post, PR Newswire US ve diğer önemli kaynakların haberlerini içerir.
Erişim için: tıklayınız...


 
10) The Belt and Road Initiative Reference Source (Tüm Alanlar)

“Bir Kuşak, Bir Yol” çalışmalarını destekleyen bu eşsiz, tam metin veri tabanı, onlarca ülkede yayınlanmış binlerce akademik dergi içerir. Türkiye, Çin, Romanya, Rusya Federasyonu, Çekya, Pakistan, İran, Litvanya ve İpek Yolu ile bağlantılı tüm ülkelerin dergilerinden derlenen bu kaynağın kapsadığı konulardan bazıları şunlardır; Bilim, coğrafya, çevre, ekonomi ve finans, hukuk, internet ve telekominikasyon, inşaat mühendisliği, lojistik, mimarlık, siyaset, sürdürülebilir gelişim, tarım, teknoloji, ticaret, yapılar, v.s. “Bir Kuşak, Bir Yol” girişiminde görev alan araştırmacılara yardımcı olan bu kaynak, girişimin başarı ile tamamlanmasına katkı sağlar.

Erişim için: tıklayınız...

 
11) TR Dizin (Tüm Alanlar)
 
TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirilen TR Dizin, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında makaleler içeren bibliyografik / tam metin bir veri tabanıdır. ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temel konularında, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Sosyal ve Beşeri Bilimler alt konu alanlarında dergilerden oluşmaktadır.

TR Dizin’in kapsamını oluşturan ulusal bilimsel dergiler, ULAKBİM TR Dizin uzmanları ile ilgili konu alanlarındaki uzman ve akademisyenlerden oluşan komiteler tarafından Dergi Değerlendirme Kriterlerine bağlı olarak seçilmektedir.
Erişim için: tıklayınız...

 
Bibliyografik Veri Tabanları

12) Applied Science & Business Periodicals Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson) (Uygulamalı Bilimler, İşletme, İşletme Yönetimi)
1913-1983 döneminde yayınlanmış olan 2,000’den fazla yayını indeksleyen yaşam bilimleri ve iktisadi idari bilimler alanındaki temel indekslerden biridir. Yaklaşık 4,5 milyondan fazla kayıtın yer aldığı veri tabanında, çevre mühendisliği, ekonomi, elektrik ve elektronik mühendisliği, enerji kaynakları ve araştırmaları, finans, havacılık ve uzay, endüstri mühendisliği, iletişim ve bilgi teknolojileri, iş sağlığı ve güvenliği, kimyasal maddeler ve eczacılık, maden mühendisliği, muhasebe, nükleer enerjisi ve mühendisliği, otomotiv mühendisliği, pazarlama ve satış, şirket birleşmeleri, ulaşım, uluslararası ticaret ve yayıncılık ve daha pek çok konuda birincil öneme sahip yayınları içerir.
Erişim için: tıklayınız...

13) Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson) (Uygulamaları Bilimler ve Teknoloji)

Bu arşiv veri tabanı 1913 ve 1983 yılları arasındaki önemli bilimsel çalışmalara, tartışmalı konuların çözümlerine, yenilikçilerin bulgularına ve teknolojinin gelişmesine adına yapılan araştırmalara ışık tutan mükemmel bir referans kaynağıdır. 1,400’den fazla süreli yayındaki 3 milyonun üzerinde makaleyi barındıran Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983, aynı zamanda kitap incelemelerini özetleri ile indekslerken, Industrial Arts Index (1913-1957) tam dosyalarını da içerir. 
Erişim için: tıklayınız...
 
14) Art Index Retrospective (H.W. Wilson) (Sanat)

Bu arşiv koleksiyonu, 1929’dan 1984’e kadar geçen süreci kapsayan sanat literatürü için hazırlanmış bir arşiv indeksidir. Güzel sanatlar, dekoratif sanatlar ve ticari sanatları kapsayan veri tabanı, yüzlerce yayın, binlerce kitap incelemesi, röportaj, antoloji ve daha fazlasını indekslemektedir. 

Erişim için: tıklayınız...
 
15) Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982 (H.W. Wilson) (İş ve İşletme)

İş ve işletme araştırmaları için değerli bir kaynak olan Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982, 70 yıllık akademik arşivinde akademik ve ticari dergileri indekslemektedir ve içerisinde Industrial Arts Index (1913-1957) veri tabanını da barındırır.

Erişim için: tıklayınız...

 
16) Education Index Retrospective: 1929 – 1983 (Eğitim Bilimleri)

1929 -1983 , yarım yüzyılı aşkın önemli eğitim literatürünün arşiv indeksidir. Eğitimin tüm seviyelerini ve eğitim uzmanlıklarını kapsayan, birçoğu hakemli olan yüzlerce yayını indeksler. 
Erişim için: tıklayınız...

 
17) European Views of the Americas: 1493-1750

Amerika kıtasıyla ilgili ve 1750'den önce Avrupa'da yazılmış indekslenmiş yayınların ücretsiz bir arşividir. Avrupa keşif tarihini ve Kızılderili halklarının tasvirlerini kapsayan binlerce değerli birincil kaynak kaydını içerir.

Erişim için: tıklayınız...

18) GreenFILE (Çevre)
İnsanların çevreye etkisinin tüm yönlerini kapsayan ücretsiz bir araştırma veri tabanıdır. Bilimsel alandaki, devletle ilgili alanlardaki ve genel ilgi alanlarındaki başlıklardan oluşan koleksiyon, küresel ısınma, yeşil bina, kirlilik, sürdürülebilir tarım, yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve daha fazlasıyla ilgili içeriği kapsar. 
Erişim için: tıklayınız...

19) Humanities & Social Sciences Index Retrospective

Bir milyondan fazla alıntı içeren Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984 , 1907'den 1984'e kadar yayınlanan önemli beşeri ve sosyal bilimler dergilerini kapsayan bir arşiv indeksidir. Yüksek kaliteli indeksleme, makaleleri ve kitap incelemelerini içerir.
Erişim için: tıklayınız...
 

20) Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA) (Kütüphanecilik, Bilgi ve Belge Yönetimi)
(LISTA), kütüphane ve bilgi bilimi çalışmaları için ücretsiz bir araştırma veritabanıdır. LISTA, yüzlerce önemli dergi, kitap, araştırma raporu için indeksleme ve özet bilgi sağlar. 453 tane aktif indeksli ve özetlenmiş dergi, 341 tanede aktif hakemli indeksli ve özetlenmiş dergi içerir.

Erişim için: tıklayınız...
 

21) Newswires

EBSCO'nun Newswires adlı veritabanı, Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire'ın başlıca dünya haberlerine sürekli olarak ve neredeyse gerçek zamanlı erişim sağlar. Bu içerik EBSCO tarafından düzenlenir ve kullanıcılara sunulur. Bu koleksiyon, AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000 ve daha birçok haber kaynağından haberler içerir. Son kullanıcılar, kayıttaki bağlantıyı takip ederek internet içeriğinin tam metnine anında erişebilirler. Newswires'ın tam metin içeriğinin dizini, EBSCO tarafından 30 günlük olarak arşivlenir, böylece kullanıcılar araştırdıkları konuyla ilgili son 30 günde çıkan haberleri rahatlıkla okuyabilirler.
Erişim için: tıklayınız...
 
22) MEDLINE (Tıp, Sağlık Bilimleri, Biyomedikal, Genetik, Kimya, Biyoloji)

PubMed arayüzü üzerinden taranabilen MEDLINE indeksi aynı zamanda EBSCO’nun EBSCOhost platformu üzerinden de taranabilir ve kütüphane koleksiyonunuzdaki tam metinler için akıllı bağlantı fonksiyonu sunar.  MEDLINE, National Library of Medicine tarafından oluşturulmuş MeSH (Medical Subject Headings) yani tıbbi konu terimlerini kullanır. Ağaç diagramı şeklinde ve hiyerarşik bir yapı sunan MeSH kullanılarak Arşiv sayıları 1809’a kadar uzanan 5,600’den fazla PubMed dergisinde yer alan 25 milyondan fazla makale özetleri ile birlikte indekslenir.
Erişim için: tıklayınız...

 
23) Teacher Reference Center
Profesyonel eğitimcilere yardımcı olmak amacıyla, 220’den fazla hakemli öğretmen ve yönetici dergisini özetleri ile birlikte indeksler.
Erişim için: tıklayınız...

24) Web News

EBSCO'nun Web News adlı veritabanı, tüm dünyadan binlerce önemli haber beslemesine neredeyse gerçek zamanlı erişim sağlar. Bu koleksiyon farklı konularda 14.000'den fazla haber beslemesi içermektedir. Son kullanıcılar, kayıttaki bağlantıyı takip ederek internet içeriğinin tam metnine anında erişebilirler.
 Erişim için: tıklayınız...


Kanıta Dayalı Veri Tabanları

25) DynaMed: Kanıta Dayalı, Hasta Başı Bakım Aracı

Hekimler tarafından hekimler için hazırlanan DynaMed ile hasta başında ortaya çıkan klinik sorulara hızlı, kanıta dayalı ve uygulanabilir cevaplar verilir. En önemli 500 tıp ve sağlık bilimleri dergisi editörler tarafından her gün incelenir, en güncel kanıta dayalı bilgi ile hastalıklara ve ilaçlara dair özetler hazırlanır, hazır ve güvenilir bilgi olarak sunulur. Değerlendirme ve Tavsiyeler, Teşhis, Tedavi ve daha birçok kategori içeren özetlerde randomize kontrollü çalışma (RKÇ) bilgileri, kanıt derecesine bağlı olarak GRADE’e göre hazırlanmış güçlü ve zayıf tavsiyeler, hastalara sunalabilecek alternatif ilaçlar ve referans alınan rehberler yer almaktadır.DynaMed’in iş birliği yaptığı kurum ve derneklerden örnekler:
  • American College of Physicians (ACP)
  • American Medical Association (AMA)
  • McMaster University
  • Micromedex Solutions
  • The JAMA Network
DynaMed ekibindeki hekimlerin bağlı olduğu kurumlardan örnekler:
  • Harvard University
  • Massachusetts General Hospital
  • Yale
  • Brigham and Women’s Hospital
  • Dana Farber Cancer Institute
  • University of California San Francisco
  • Cleveland Clinic

Erişim için: tıklayınız...

CAB Abstracts

Tarım, uygulamalı yaşam bilimleri, ormancılık, insan beslenmesi, veterinerlik, tıp ve çevre konularından oluşan veri tabanıdır. Tarım ve uygulamalı yaşam bilimlerinde en yüksek sayıdaki süreli yayın koleksiyonu kapsayıp, 1910 yılından günümüze zengin bilgi içeriğine sahiptir. Bütün içerik, CAB Direct arayüzünden kullanıcılara sunulur.

CAB Abstracts İçerik:

• 1973’den günümüze 9 milyonun üzerinde özet bilgi sunan bibliyografik bir veri tabanıdır. 
• 130,000’in üzerinde tam metin kayıt içerir. Yılda 10,000 yeni kayıt eklenmektedir. 
• Yıllık olarak eklenen 7.000 derginin yanında kitaplar, kitap bölümleri, gri yayınlar, konferans bildirilerini de içerir.
• Günümüz yaşam bilimlerindeki bütün sıcak konularda güçlü, güncel ve otorite içeriklere sahip ideal kaynaktır. 
• İlgili bütün araştırmalara hangi biçimde veya hangi yayıncıdan sağlandığını gözetmeksizin erişim sağlar. 
• Konu sınıflandırılması ve indexlemenin tamamı konu uzmanları tarafından yapılmaktadır. 
• Aranabilir ve taranabilir CAB Thesaurus içerir. Kullanıcıya otomatik olarak tarama yapmasını veya terimi içeren kayıtları görüntülemesini sağlar.
Kullanım Kılavuzu için:
tıklayınız...
Erişim için:
tıklayınız...

 

Emarald Premier eJournal

İşletme, yönetim ve ekonomi başta olmak üzere ilgili konularda hakemli      dergi ve kitaplar içeren bir veri tabanıdır. Araştırmacılar icin son derece    yararlı rehberler, örnekler, ipucları sunmaktadır. Dergilere aşağıdaki konu    başlıklarına göre de erişilebilir.

Accounting, Finance & Economics

Business Management & Strategy

HR, Learning & Organization Studies

Information & Knowledge Management

Marketing

Operations, Logistics & Quality

Property Management & Built Environment

Public Policy & Environmental Management

Tourism & Hospitality Management

Education

Engineering

Health & Social Care

Library Studies

Erişim için: tıklayınız...
 

IEEE

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), teknolojinin ilerlemesinde rol üstlenen önder bir birliktir. Dünyanın en büyük mesleki ve teknik örgütüdür. IEEE, yüksek atıflı yayınları, konferansları, teknoloji standartları ve mesleki ve eğitsel faaliyetleri ile küresel bir topluluktur.
Dünyada elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar ve ilişkili bütün konularda yapılan bilimsel yayının %30’undan fazlası IEEE yayınlarına dahildir.
IEEE Digital Library sadece elektirk mühendisliği ve bilgisayar bilimleri değil, Bütün teknoloji alanlarında yayın içermekte ve içerik geliştirmektedir;

  • Havacılık ve Uzay
  • Antenler
  • Biyomedikal Mühendisliği
  • Biyometri
  • Devreler
  • İletişim
  • Elektrik Mühendisliği
  • Bilgi Teknolojisi
  • Nanoteknoloji
  • Nükleer Bilim
  • Optik
  • Güç
  • Radyoloji
  • Uzaktan Algılama
  • Güvenlik
  • Yazılım
  • Taşıma
  • Kablosuz Ağ

Erişim için: tıklayınız...



İntihal.Net

Akademik İntihal (www.intihal.net), akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için Türkiye’de üretilmiş yerli bir programdır. Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. intihal.net ile çalışmanızın özgünlük testini  3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. İntihal.net farklı dosya formatlarını desteklemektedir. Programa üye olan kurumlar hem doküman tipi hem de doküman sayısı bakımından hiçbir sınırlandırma olmadan sistemden faydalanabilirler.
Erişim için: tıklayınız...
Kullanım kılavuzu için: tıklayınız...

iThenticate

Akademik İntihal Engelleme Programı İthenticate Ulakbim aracılığıyla üniversitemiz erişimine açılmıştır. İlgili veritabanı akademik yayınlarla ilgili intihali engelleme konusunun öneminden hareketle, doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (öğrenci ödevleri hariç) kapsamlı bir akademik içeriğe sahiptir.

Erişim için: tıklayınız...

 

JSTOR Archive Journal Content

JSTOR veri tabanı multidisipliner olmakla birlikte sosyal bilim ağırlıklı 3904 dergiye erişim sağlanabilmektedir.

Erişim için: tıklayınız...

Kullanım kılavuzu için: tıklayınız...

 

Mendeley

Mendeley Programı araştırmanızı organize etmenize, ayni alanda çalışan diğer araştırmacılarla işbirliği yapmanıza ve en son araştırmaları keşfetmenize yarayan ücretsiz bir referans yönetim aracı ve akademik sosyal ağdır. 
• Otomatik olarak referanslarınızı istediğiniz stilde oluşturur,
• Online olan diğer araştırmacılarla işbirliği yapmanızı sağlar,
• Bilgisayarınızda yer alan okunacak ve okunmuş makalelerinizi organize eder,
• Okuduğunuz makaleleri temel alarak size ayni konuda okuyabileceğiniz başka makaleleri önerir,
• Yanınızda bilgisayarınız olmasa dahil, bilgisayarınıza indirdiğiniz makalelere online olarak erişim imkânı sağlar,
• Akıllı telefonlarınız ve tabletlerinizle istediğiniz yerde makalelerinizi okuma imkanı verir

Erişim için: tıklayınız...

 

Nature Journals

Nature dergisi 1869 yılında yayınlanmış, multi-disipliner alanda en önde gelen, haftalık, uluslararası bilimsel bir dergidir. Nature Journals All Dergi Koleksiyonu klinik bilimler, fizik bilimleri ve yaşam bilimleri alanında, isminde ‘‘Nature‘‘ ibaresi geçen diğer yayınlar ile genişlemiş ve toplamda 46 dergiye ulaşmıştır. Nature Protocols ve Nature Methods yayınları da bu grupta yer almaktadır. Nature Journals Dünya’nın en yüksek etki faktörüne sahip dergi paketidir. Abonelik ile birlikte 2007 yılına kadar geriye dönük erişim sağlanır. Abonelik yapılan yıla ve bir önceki yıla arşiv haklarıyla beraber erişim verilir. Erişim Nature.Com web sitesi üzerinden sağlanmaktadır. 

 

Nature Dergi Grubu tarafından isminde ‘’Nature‘‘ ibaresi geçmeyen ve bir paralel segmentte yayın hayatına devam eden ‘’Academic Journals All koleksiyonu oluşturulmuştur. Klinik bilimler, fizik bilimleri ve yaşam bilimleri alanında toplamda 40 dergi içermektedir. Bu koleksiyon , bir çok önde gelen akademik dernek/kuruluş ortaklıkları ile beraber yönetilmekte ve genişlemektedir. Abonelik ile birlikte 1997 yılına kadar geriye dönük erişim verilir. Abonelik yapılan yıla ait arşiv hakları sağlanır. Erişim Nature.Com web sitesi üzerinden sağlanmaktadır.

 

Palgrave Macmillan Dergileri, Nature Dergi Grubu’nun ’’PMJ All’’ dergi paketini oluşturmaktadır. İktisat, ekonomi, finans, sosyal bilimler, hukuk, yönetim bilimleri, filozofi ve hukuk alanlarında yayın yapan 47 dergiden oluşmaktadır. 1997 yılına kadar geriye dönük erişim sağlanmaktadır. Abonelik ile birlikte 1997 yılına kadar geriye dönük erişim verilir. Abonelik yapılan yıla ait arşiv hakları sağlanır. Erişim SpringerLink platformu üzerinden sağlanmaktadır.

 

Nature + Nature Methods + Nature Protocols (46 dergi): 2007 yilindan gunumuze erisim saglanacaktir. Abonelik yili ve bir onceki yila surekli erisim hakki olacaktir.
Palgrave Macmillan Journals (47 dergi)1997'den gunumuze erisim saglanacaktir. Abonelik yillarina surekli erisim hakki olacaktir. 

Academic Journals (40 dergi): 1997'den gunumuze erisim saglanacaktir. Abonelik yillarina surekli erisim hakki olacaktir.

Erişim için: tıklayınız..
Computer Science 2020 Ebook Collection - Springer Nature
Engineering 2020 eBook Collection - Springer Nature
Mathematics and Statistics 2020 eBook Collections - Springer Nature
Intelligent Technologies and Robotics 2020 eBook Collections - Springer Nature

 

OvidTotal Access Colection

Lippincott Williams & Wilkins (LWW) tıp alanında dünyanın önde gelen yayınevlerinden biridir. Sağlık alanındaki profesyoneller ve öğrenciler için gerekli olan temel bilgileri, elektronik ortamda kullanıma sunmaktadır.

  • Lippincott Williams & Wilkins (LWW) yayınevine ait 308 dergi
  • Tamamı tam metin
  • Ambargosuz
  • İmpakt faktörü yüksek
  • Hakemli
  • Güncel
  • Sınırsız kullanıcı
  • Uzaktan erişim

Erişim için: tıklayınız...

 


ProQuest Dissertations & Theses (PQDT)

PDF formatında indirilebilen 2,7 milyondan fazla tam metin tezle birlikte 1637'den günümüze dünyanın dört bir yanından doktora ve tezlerine erişim sunar. Veri tabanı, 1997'den beri eklenen tezlerin çoğu için tam metin ve daha eski lisansüstü çalışmalar için güçlü geriye dönük tam metin kapsamı sunar.
Multidisipliner bir veri tabanıdır. Tüm bölümlerden araştırmacılar bu veri tabanından yararlanabilir.

Erişim linki : https://search.proquest.com/pqdtglobal/

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Veri Tabanı Yardım Dokümanı:

https://proquest.libguides.com/pqdttr

COVID-19 Araştırma Kaynakları:

ProQuest Publicly Available Content Database

https://search.proquest.com/publiccontent/

ProQuest Coronavirus Research Database  

https://search.proquest.com/coronavirus


Science Direct

Fizik Bilimleri ve Mühendislik, Yaşam Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanındaki araştırmacılara hizmet vermektedir.
ScienceDirect’teki 1,4 milyon makale açık erişimdir. Açık erişimle yayınlanan makaleler hakemli olarak gözden geçirilmekte ve makale üzerinde görüntülenen kullanıcı lisansı doğrultusunda herkesin okuması, indirmesi ve yeniden kullanması için ücretsiz hale getirilmektedir.

Erişim için: tıklayınız...

 

Scopus

Sciverse Scopus bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanıdır. Sanat ve insani bilimlerin yanı sıra fen bilimleri, tıp ve sosyal bilimler alanında bütün dünyadan 5.000’in üzerindeki yayıncının 18.500’ün üzerindeki dergisini kapsar. Scopus %70’i 1996’dan beri yayınlanmış özetler ve oldukça geniş kaliteli web sayfaları ve patent bilgisi olmak üzere 43 milyon kayıt içerir.

Erişim için: tıklayınız..


SpringerNature

SpringerNature tıp, kimya, jeoloji, bilgisayar bilimleri, matematik, fizik, astronomi, çevre bilimleri, hukuk ve ekonomi konularında bilgi verir. Veri tabanı içerisindeki dergi dağılımı ise aşağıdaki gibidir;
Academic Journals (38 dergi)
Nature Journals All (46 dergi)
SpringerLink (2281 dergi)
Adis (22 dergi)
Palgrave Macmillan Journals (47 dergi)
Toplamda 2434 adet dergiye erişim sağlamaktadır.

Erişim için: tıklayınız...


Taylos &Francis

Sosyal ve beşeri bilimler, sağlık bilimleri ve bir çok alanda dergi ve makaleye erişim sağlayan veri tabanıdır. İçeriğinde 2239 adet dergi ve 4.659.000+ makaleye erişim imkanı sunmaktadır.

Erişim için: tıklayınız...

 

Turnitin

YÖK’ün 15.01.2015 tarihli ve 1913 sayı numarası ile tüm üniversitelere gönderdiği “Lisansüstü Eğitim-Öğretim İlkeleri” konulu yazısının D-TEZLER bölümünde; “Lisansüstü eğitim tezleri savunmaya alınmadan önce ilgili öğrenci tarafından düzenlenecek intihal programı raporu teslim edilir” maddesi uyarınca; 
her öğrenci tez raporunu almak için danışmanına başvurmalıdır. 

Erişim için: tıklayınız...
Öğretmen kılavuzu için: tıklayınız...

Öğrenci kılavuzu için: tıklayınız...

 

Web Of Science

Web of Science Core Collection 21,100’den fazla dünya çapında yayınlanmış hakemli, yüksek kaliteli akademik dergiyi kapsar (Açık erişim dergiler dahil) 250’den fazla bilim, sosyal bilimler, sanat & insani bilimlerde disipline sahiptir. Konferans bildirileri ve kitap verileri de erişilebilirdir.
Tamamen multidisipliner Web of Science Core Collection bilim, sosyal bilimler ve sanat ve insani bilimlerde kapsamlı dergi, kitap ve konferans bildirilerini sağlar.

Erişim için: tıklayınız...

 

Wiley

Bilimsel araştırmaları akademik içeriğiyle destekleyen Wiley yayınevine ait akademik dergilere Wiley Online Library platformu üzerinden erişimimiz başlamış bulunmaktadır.
Wiley Online Library araştırma alanları:

  • Kimya
  • İşletme, ekonomi, finans, istatistik
  • Tıp
  • Yaşam Bilimleri
  • Matematik
  • Veterinerlik
  • Diş Hekimliği
  • Polimer ve Materyal Bilimleri
  • Eczacılık
  • Fizik ve Astromi
  • Psikoloji
  • Eğitim Bilimleri
  • Mühendislik
  • Tarım, Akvakültür ve Gıda Bilimi
  • Mimarlık ve Planlama
  • Sanat ve Uygulamalı Sanatlar
  • Biyoloji
  • Biyoteknoloji, Biyokimya & Biyofizik
  • Hücre ve Moleküler Biyoloji
  • Bilgisayar Bilimi ve Bilişim Teknolojisi
  • Genetik
  • Coğrafya & Keşifler
  • Tarih
  • Arkeoloji

Wiley Online Library’e uzaktan erişim rehberi için: tıklayınız...

Erişim için: tıklayınız...