Meram Vocational School
14.03.2024

İŞKUR, Meram Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine İstihdam Odaklı Danışmanlık Hizmetleri Eğitimi Verdi


Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik Ve Koruma Programının organize ettiği Konya İşkur tarafından düzenlenen eğitimde konuşan İŞKUR   iş ve meslek danışmanları Mehtap Bilir, Ramazan Yıldız, Hüseyin Erkmen, Bahadır yıldırım işgücü piyasasının temel aktörleri olan iş arayanlar, işverenler ve öğrencilere odaklanarak istihdam ekseninde bütünsel bir danışmanlık hizmeti sunduklarını belirttiler.

Bu kapsamda, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin kariyer planlamasına destek verildiğini ve kişisel özelliklerini göz önüne alarak en uygun mesleği seçmelerine yardımcı olunduğunu dile getiren iş ve meslek danışmanı Mehtap Bilir aynı zamanda İŞKUR’a kayıtlı iş arayanların iş bulma süreçlerine destek sağlandığını ve mesleki uyum problemlerinin giderilmesine yardımcı olunduğunu vurguladı.
İşverenlerin de bağlı oldukları mevzuat çerçevesinde bilgilendirilerek firma verimliliğini ve istihdamını artırmalarına destek olunduğunu belirten Bilir, ayrıca İŞKUR tarafından yürütülen aktif ve pasif işgücü programlarına yönlendirme yapıldığını ve nitelikli işgücü temini gibi taleplerin karşılandığını ifade etti.

Öğrencilerin ve iş arayanların mesleklerini değiştirmeleri durumunda da destek sağlandığını vurgulayan Yıldız, bu hizmetlerin işgücü piyasasındaki aktörlerin ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir yaklaşımı yansıttığını belirtti.
Konya Meram Meslek Yüksekokulu öğrencileri, İŞKUR’un sunmuş olduğu bu danışmanlık hizmetlerinden faydalanarak kariyerlerine yönelik doğru adımları atmaya devam edecekler.
Program yüksekokul müdürü Doç. Dr. Süleyman Doğu tarafından öğrencilerine katılım belgelerinin verilmesi, fotoğraf çekilmesi ve karşılıklı iyi dileklerin bildirilmesiyle sona erdi.