Meram Vocational School
02.02.2021

Yeni normal’de nezaket

Yeni normal’de nezaket
 
Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü tarafından “Yeni Normalde Nezaket Kuralları” konulu söyleşi online olarak gerçekleştirildi.
 
Programın moderatörlüğünü yapan Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Serpil YAKUT dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınında yaşamın her alanında iletişim kurma biçimlerini ve iletişim kodlarını değiştirdiğini ifade etti. Pandemi sürecinde yaşanan değişimlerin nezaket kurallarında da yaşandığını belirten Yakut Yeni Normalde Nezaket Kurallarını değerlendirmesi için webinara katılan Atiker Yazılım Veri İşlem A.Ş. Eğitim sorumlusu Emel Gözetlik’e sözü bıraktı.
 
Gözetlik, içinde bulunduğumuz yeni dönemin nezaket kurallarının neler olduğunu, bu dönemde dünya da hızla ilerleyen dijitalleşmeyle birlikte bir de “dijital nezaket” kavramının karşımıza çıktığını belirterek, toplumsal ilişkileri düzenleyen görgü kurallarının dünya tarihindeki gelişimi ile birlikte nezaket kurallarının toplumumuzdaki tarihsel sürecine değindi.
Webinara katılan izleyicilerin yoğun soruları ile devam eden söyleşi de maske, mesafe ve hijyen üçlüsü ile birlikte yeni normalde iş, aile ve sosyal hayatımızdaki koronavirüs engeli ile değişen nezaket kuralları konuşuld
 
u.