Department of Nuclear Medicine

Hakkımızda

  1. Tarihçe

Nükleer Tıp Anabilim Dalı 1997 yılında kurulmuş ve R blokta hizmet vermeye başlamıştır. 2008 yılında D bloktaki yerine taşınmıştır ve burada hizmet vermeye devam etmektedir. Anabilim dalında bugüne kadar 8 doktor Nükleer Tıp uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

2. Yer ve Kapasite

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Tıp Fakültesi Hastanesi D Blok zemin katta yer almaktadır. Bölümde 2 adet çift başlı SPECT Gama Kamera ile sintigrafik çalışmalar, 1 adet PET/BT ile pozitron emisyon görüntülemeler yapılmaktadır. Bölümümüzde ayrıca Kemik dansitometre, Tiroid uptake, Gama prob, Ultrasonografi ve Efor cihazları da bulunmaktadır. Bölümümüzde 2 adet yataklı radyoaktif tedavi odası mevcuttur.     

3. Anabilim Dalı Çalışma Konuları

ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ

Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda ağırlıklı olarak Nükleer Onkoloji, Nükleer Kardiyoloji, Nükleer Nefroüroloji, Nükleer Endokrinoloji, Nükleer Gastroenteroloji ve Nükleer Solunum Sistemi çalışmaları yapılmaktadır. Tanısal sintigrafik çalışmaların yanı sıra çeşitli amaçlara yönelik radyonüklid tedaviler de (I-131 ile Hipertiroidi tedavisi ve Differensiye tiroid kanser tedavileri) uygulanmaktadır.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EĞİTİM SÜRECİ

Nükleer Tıp Anabilim Dalı TUS ile araştırma görevlisi alan bir bölümdür. Uzmanlık eğitimi süresi 4 yıldır. Araştırma görevlileri uzmanlık eğitimleri sırasında Nükleer Kardiyoloji, Nükleer Onkoloji ve genel poliklinik çalışmaları alanlarında bölüm içi rotasyon yapmakta ve ayrıca Radyoloji, Radyasyon Onkolojisi, Dahiliye dış rotasyonları da uygulanmaktadır.

AKADEMİK VE BİLİMSEL ETKİNLİKLER

Anabilim dalında akademik yıl boyunca haftanın belirli günlerinde seminer, makale saatleri yapılmaktadır. Ayrıca diğer bölümler tarafından düzenlenen ilgili konseylere (Onkoloji, Endokrinoloji  vb.)  katılımda bulunulmaktadır.