OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
26.07.2022

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kuruldu


Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Üniversitemiz arasında KOS’a bir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulması konusunda protokol imzalandı. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu tarafından imzaları atılan protokol ile; bölgede bir teknik bilimler meslek yüksek okulu kuruldu. Ayrıca okulda eğitim gören öğrencilerin iş bulması, sanayiye ve üretime kazandırılması için çeşitli başlıklarda işbirlikleri yapılacak. Yüksekokulumuz bünyesinde açılan programlar, 

Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulumuzda, 

 - Elektronik ve Otomasyon Bölümü
   * Kontrol ve Otomasyon Programı
 - Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü
   * Döküm Programı
   * Kaynak Teknolojisi Programı
   * CNC Programlama ve Operatörlüğü Programı
yer almaktadır. Gerekli koşulların sağlanması durumunda başarılı öğrencilerimize burs imkanı da olabilecektir.

Uygulanacak Eğitim-Öğretim Planı Özeti 
 
1.Yarıyıl 2.Yarıyıl 3.Yarıyıl 4.Yarıyıl
5 Gün Okulda Teorik Eğitim 3 Gün Okulda Teorik Eğitim 2 Gün Okulda Teorik Eğitim 1 Gün Okulda Teorik Eğitim
2 Gün Tam Zamanlı İşyeri Eğitimi 3 Gün Tam Zamanlı İşyeri Eğitimi 4 Gün Tam Zamanlı İşyeri Eğitimi

Pratik eğitimler sahada olacak

Protokolün imza töreninde konuşan Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, sanayideki ‘aranan teknik eleman’ sıkıntısının devam ettiğinin altını çizerek, bu konuda yaşanan açığın kapatılması için bölgeye kazandırılacak okulun hayırlı olmasını diledi. Kütükcü, “Necmettin Erbakan Üniversitemizle birlikte, organize sanayi bölgemizin içine insan kaynağı yetiştirmeye yönelik bir teknik bilimler meslek yüksekokulu konuşlandırılması gerekiyordu. Bu meslek yüksekokulunun müfredatını ve eğitim programlarını üniversitemizle birlikte oluşturulacak. Teorik eğitimlerin meslek yüksekokulumuzda, pratik eğitimlerin de sanayi işletmelerimizde, bizzat sahada verildiği bir modeli hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Konya için tarihi bir adım

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise, “Makinaların başına meslek yüksekokulu içerisinde, teorik eğitimini almış öğrenciler geçecek. Teoriyi de sanayici ve iş adamları belirleyecek. İşletmelerimiz şu nitelikte öğrencilere ihtiyacımız var diyecek, bizlerde müfredatı sanayicilerimize göre belirleyeceğiz. Okul bittikten sonra da, ara eleman sıkıntısı ortadan kalkacak. Bu protokol Türkiye için iyi bir örnek. Konya için ise tarihi bir adım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun Konya Organize Bölgesi’ne yapılması konusunda eğitim ve öğretim işbirliği protokolü imzalandı. Protokol imza törenine Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Kahraman da katıldı.