Health Vocational School
06.02.2024

Yüksekokulumuz Kurtaran Nefes Öğrenci Topluluğu’ndan Örnek Davranış

İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tarafından kurulan ve danışmanlığını Öğr. Gör. Dr. Yasemin Öztürk’ün yaptığı “Kurtaran Nefes Öğrenci Topluluğu”  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin yıldönümünde Hatay’a giderek depremzedelerin yanında oldular. Konu ile ilgili duygularını dile getiren öğrencilerimizden Muhammed Nur Yüzkan, “Daha hazırlık aşamasında bizi çok heyecanlandıran bu programın bir parçası olmak çok güzel bir duyguydu. Depremden sonra kendimi oranın bir parçası gibi hissediyordum. Depremin yıldönümünde ait olduğum yerde olmak tarifsiz bir duyguydu. Her anın tadı inanılmazdı. Allah bir daha böyle büyük bir afet yaşatmasın” dedi.

Öğrencilerimizden Vehbi Yıldırım, “6 Şubat depreminin yaşandığı dönemde de oradaydık. Arama-kurtarma çalışmaları ve yardımların dağıtılması süreçlerine katıldık. Elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık. Bir yıl sonra aynı şehre halkımıza destek olmak, yüzlerinde tebessüm bırakmak ve yalnız olmadıklarını göstermek için gittik. Tarif edilemez duygular yaşadık. Çok hayata dokunduk ve motive olduk “ şeklinde ifade etti.

Büşra İvdil ise “Duygularım tarif edilemez. İnsanların acıları öyle büyüktü ki yaşamadan da hissettik neler yaşadıklarını, içimiz burkuldu ama elimizden geldiğince belli etmemeye çalıştık. Çünkü onların küçük büyük demeden herkesin desteğine ihtiyacı var. Biz de buna ortak olup başarabildiysek ne mutlu bize. Acıları hemen kapanacak bir yara değil ama el ele verip birlik olursak yapamayacağımız şey yok. Umarım bir daha böyle bir felaket yaşamayız” şeklinde duygularını belirtti.
Öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ederiz.