A.R.C. of Healthy Life and Exercise
06.08.2022

Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam İçin Yürüdüler


Üniversitemiz tarafından Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle yürütülen ‘Sağlıklı ve Kaliteli Yaşlılık’ projesi kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, Genel Sekreterimiz Ecevit Öksüz ve projede yer alan vatandaşların katılımıyla doğa yürüyüşü yapıldı.

Üniversitemiz Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen projeyle, bireylerin bedensel fonksiyonlarını geliştirerek uzun vadede kendisini sağlıklı ve dinamik hissetmesine yardımcı olmak, sağlık sektörü üzerindeki baskıyı azaltarak ekonomik bir kazanç elde etmek ve yaşlılıkla birlikte gelen ‘işe yaramazlık’ algısını olumlu yönde değiştirerek duygusal ve psikolojik anlamda yaşlı bireylerin rahatlamasını sağlamak amaçlanıyor.

Etkinlikte konuşan projenin yürütücüsü Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, yaşlıların hayatlarını sağlıklı ve kaliteli bir şekilde sürdürmeleri için projeye başladıklarını belirterek, “Programımızda çok önemli sonuçlar elde ettik ve daha iyisi için çabalıyoruz. En önem verdiğimiz konulardan biri de, duruş bozukluğu varsa düzeltmek, düzgün bir duruş için kasları kuvvetlendirmek ve böylelikle vücuttaki ağrılarını minimuma indirerek enerjik kalmayı sağlamak. Projemizde yer alan bireylerin daha sağlıklı bir yaşama kavuşmaları bizleri mutlu ediyor. İnşallah proje tamamlandığında daha iyi bir noktada olacaklar” dedi.



Proje ekibine teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, belli bir grubu kapsayan projenin Konya geneline yayılması gerektiğini söyleyerek, “Yaşlanmak bir kaderdir. Ama bu kaderin içerisinde insan kendine, spora ve egzersize de zaman ayırabilirse, son nefese kadar 25-30 yaşında gibi tüm fiziksel yaşam kalitesini sürdürebilir. Biz de projede yer alan vatandaşlarımızın daha program tamamlanmadığı halde ne kadar iyi olduklarını gördük. Proje tamamlandığında da uzun mesafe koşacak dereceye geleceklerdir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Çalışmada yer alan vatandaşlar da, kendileri için böyle bir çalışma yapılmasından dolayı mutlu olduklarını, program sayesinde ağrılarından kurtularak hem daha sağlıklı bir yaşama kavuştuklarını hem de kendilerini daha iyi hissettiklerini dile getirdi.

Proje koçluğunu Prof. Dr. Fatma Arslan ve proje koordinatörlüğünü Arş. Gör. Hasan Suat Aksu’nun yaptığı ESC30 SOL proje ekibinde Rekreasyon Yönetimi Bölümü lisansüstü ve lisans öğrencileri ile Beslenme ve Diyetetik Bölümünden bir öğretim elemanı yer alıyor.