Academy of Applied Sciences
15.11.2017

KTO Başkanı Selçuk ÖZTÜRK Fakültemizde

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Tecrübe Paylaşımı ve Kariyer Günleri” programında öğrencilerimizle buluştu.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet DİKEN, uygulamalı eğitimin önemine değinerek teori ve pratiğin uyumlaştırılması gerektiğini ifade etti. Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası gibi paydaşlarıyla okulun müfredatının oluşturulması da dahil işbirliği içerisinde olduklarını belirten Dekanımız Prof.Dr.Ahmet DİKEN, öğrencilerimize daha kaliteli eğitim vermek, nitelikli ve aranan eleman yetiştirmek ve beşeri sermayemizi artırmak için paydaşlarının tecrübelerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Anadolu Selçuklu döneminde başkentlik yapan Konya’nın o dönemde siyasi, ticari ve kültürel alanlarda dünyaya öncülük ettiğini aktaran KTO Başkanı Öztürk, böylesine önemli bir şehirde yaşıyor olmanın ve burada eğitim almanın öğrenciler açısından bir avantaj oluşturduğunun altını çizdi. Öğrencilerimize tecrübelerini anlatarak tavsiyelerde bulunan Öztürk, “Kendinizi bilgi, donanım her anlamda yetiştirip güçlü bir birey olarak üniversiteden mezun olun. Bize iş görüşmesine gelenlerden, hele ki okulunu yeni bitirmiş olanlardan çok yüksek bilgi, birikim sahibi olmalarını beklemiyoruz. Karşımızda özgüveni olan bir insan görmek istiyoruz. Bir konuyu sorduğumuzda bilmiyorsa bile, ‘Bilmiyorum ama öğrenirim’ demesi benim için önemlidir.” dedi.Öztürk öğrencilik ve mesleğinin ilk yıllarını samimi duygularla öğrencilere aktardı.

Cumhuriyetin ilanından bu yana özgürlük, bağımsızlık, demokratikleşme, ekonomi gibi tüm parametreler değerlendirildiğinde dünyada başarılı olmuş ülkelerden bir tanesi olduğumuzu belirten Öztürk, “Biz iyi gidiyoruz. Bundan çok daha iyisini hak ediyoruz ve bunu sizler başaracaksınız. Güçlü bireyler olun, hiçbir şahsa mutlak bağlanmadan kendi özgür düşüncenizle devam edin hayatınıza. Kendi yol haritanızla devam edin, başkalarının ajandalarıyla hayata devam etmeyin. Okumak bunun için yetmiyor. İyi okullar okuyup birkaç yabancı dil de öğrenebilirsiniz. Ama güçlü bir birey olmayıp da başkalarının üstünden tanımlanacak bireylerseniz bir gün duvara çok kötü bir şekilde toslarsınız. Bu ülke bir yıl önce bunun çok kötü bir acısını yaşadı. Bu yüzden büyüklerimizin bir bildiği vardır, şunun bir bildiği vardır gibi düşüncelerden sıyrılıp kendinizi bilerek hayata devam etmelisiniz.” diye konuştu.

Yerli üretimin önemine dikkat çeken Öztürk, “Gelişmiş ülkeleri taklit ederek gelebileceğimiz noktaya geldik. Bundan sonrası için artık bir şeyleri kendimiz üretmek zorundayız. Kendi insanlarımızın düşüncelerini üniversitelerin felsefe bölümünde tartışmıyorsak, makine mühendisliğinde öğrendiğimiz formüllerin yüzde 98’i yurtdışındaki herhangi bir bilim adamının ürettiği formüllerse bundan daha ileri bir noktaya gidemeyiz.  Bundan sonrası için iş adamları, üniversiteler ve yöneticilerin gerçek üretim için çalışması gerekiyor. Bunu yapmamız lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yoğun mesaisi arasında öğrencilere vaktini ayıran Öztürk’e teşekkür etti. 

Soru-cevap bölümüyle devam eden program sonunda  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ve Dekanımız Prof.Dr.Ahmet DİKEN tarafından Selçuk ÖZTÜRK’e hediye takdim edildi.