Üniversitemizden Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret

07.02.2014

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker , beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof.  Dr .Tahir Yüksek’le birlikte  Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar'ı Makamında ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen ziyarette Cemiyet Genel Sekreteri Mustafa Güden ve Cemiyet Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Seyis’ de hazır bulundu.

Nezaket  ziyaretinde, Cemiyet Başkanı Alemdar;  Sayın Rektör ve Yardımcıların Cemiyeti teşriflerinden son derece mutlu olduklarını ifade ederek, teşekkür etti. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Alemdar sözlerini şöyle sürdürdü: “1950 yılında kurulan cemiyetimiz, ilçelerimizi de dahil  ederek  300’den fazla üyemizin bulunduğu hizmet odaklı bir STK kuruluşudur.  Gazeteci üyelerimize hizmet üretmek ve onların mesleki ihtiyaç ve beklentilerini imkanlar dahilinde karşılamak cemiyetimizin temel hedefidir. Bizim önümüzdeki en büyük hedeflerden biri Cemiyetimizi Kamu Yararına çalışan STK kuruluşu haline getirmektir. Faaliyetlerimizi daha çok sponsorluklar şeklinde yapmaktayız. Gelir kalemlerimiz çok kısıtlı ve yetersiz. Ama bütün bunlara rağmen hedefimizi üyelerimize en iyi hizmet verebilmek ve yerel basının kalitesini artırmak olarak belirledik ve bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Günü geldiği zaman da çıtayı daha yukarıya taşıyacak kişi ve ekibe görevimizi gönül rahatlığıyla teslim edeceğiz. Biz cemiyet olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte değişik projelere imza atmayı çok isteriz. Konya’nın ve Konyalının menfaat ve faydasına olabilecek projeler üreterek, özellikle Üniversitenin akademik alt yapısından istifade etmek bizi çok mutlu eder. “

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’ de yaptığı konuşmada gazetecilik mesleği ve gazetecinin önemine dikkat çekerek  şunları dile getirdi : “ Aslında Konya’da gazetecilik mesleği ta kurtuluş savaşı dönemine kadar gider. O dönemlerde Konya’da gazetecilik ülkenin özgür ve bağımsızlığı için çok önemli misyon icra etmiştir. Cemiyetin oluşumuyla birlik çatısı oluşmuştur. Cemiyetin şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını büyük bir titizlilik ve dikkatle izlemeye devam edeceğiz. Günümüzde teknolojik gelişmelerle gazetecilik, habercilik farklı kalemlerle adeta yüksek bir ivme kazanmıştır. İnternet gazeteciliği, görsel medya, Radyo -TV haberciliği, Sosyal Medya, gazetecilik mesleğine farklı bir pencere açmıştır. Bu bağlamda biz de Üniversite olarak, Cemiyet faaliyetlerinde katkımız olacak, memleketimizin menfaatine olabilecek her türlü projede yer alabileceğimizi açıkça ifade edebilirim. Bu noktada ortak projeler geliştirerek bir an önce hayata geçirmek iyi olur kanatini taşıyorum. Şu ana kadar yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Cemiyet Başkanı Sayın Alemdar nezdinde tüm Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik ediyor, başarılı hizmetlerinin artarak devamını diliyor, çalışan ve emekli tüm gazeteci kardeşlerime de selam ve hürmetlerimi sunuyorum.”

Görüşme sonunda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e  Gazeteciler Cemiyeti'ni temsil eden hediyeler takdim etti.

Paylaş
HABERLER