Üniversitemizin Akademisyen ve Öğrenci Desteğiyle Katkıda Bulunduğu Demokratik Yurttaş Eğitimi Projesi (DEYE) Konya’da Hayata Geçiyor

06.01.2014

Üniversitemizin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle “Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa Demokratik Yurttaşlık Eğitimi Projesi”  Konya'da başladı. YÖRET Vakfı (Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı) ve BEAUM’un proje ortaklığında Avrupa Birliği  ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Projenin bugün ki toplantısına; Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. A. Murat Sünbül, Dekan yardımcılarımız, projede yer alacak öğretmenler ve PDR öğrencileri katıldı.

Birer haftalık arayla düzenlenen programın 5. Oturumu tanıtım oturumu olarak, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde yapıldı. Haftaya yapılacak son oturumla birlikte Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinden öğretmenler ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik 3.sınıf gönüllü öğrencilerinin eğitimleri tamamlanacak. Şubatın ikinci haftasından itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün daha önceden tespit ettiği dokuz okulda uygulamalar aynı anda başlayacak. Projenin Konya koordinatörlüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi  Doç.  Dr. Nurten Sargın yapıyor.

YÖRET Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Nüket Atalay: “Çocuk hakları konusunda çok çalışıyoruz. Mecliste bile daha kabul edilmeden önce bu hakları savunuyorduk ve desteğimizle de Çocuk Hakları Sözleşmesi onaylandı. Çocuklara güvenli okulun ne olduğunu sorduğumuz da şiddetin olmadığı bir okul cevabını aldık. Okullarımızda ki barışçıl ve güvenli atmosferin topluma yansıyacağını düşünüyoruz. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi sayesinde çok rahat bir çalışma ortamı bulduk. Desteklerinden dolayı Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz: “Hedef kitlenin belirlenmesinde öğrenci ve velilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yapması daha verimli olacaktır. Şiddet nereden gelirse gelsin kabul edilemez. Öğretmenler tarafından öğrencilere sıfır tolerans gösterilmesi mümkün değildir. Öyle umuyorum ki NEÜ ve bu ekip bundan sonra yeni projeler ortaya koyacak. Bu çalışmaya katılan öğretmen, öğrenci arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül:Okul yaşamın içerisindedir. Yaşamın merkezindeki okul, barışın yaygınlaştırılması için önemli. Rehber öğretmenlerin ve eğiticilerin bu anlamda eğitime ihtiyacı var. Yakında buradan alınan eğitimlerin sahada uygulanmaları başlayacak. Çalışmalarından ve katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.” dedi

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mukadder Gürsoy: “ Zorluklar karşısında biz neyi kullanıyorsak o anda bizi izleyen çocuklar da zamanı gelince hafızasına fotoğrafını kaydettiği hareketimizi yapacaktır. Bütün şiddetlerin arka planını incelediğimizde çocuğun yetiştiği aileyi görüyoruz. Projenin ailelere kadar ulaşacak olması sevindirici. İlimiz bu anlamda iyi sıralarda. Temennimiz bunun daha ileriye götürülmesi. Projenin amacına ulaşması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Paylaş
HABERLER