FACULTÉ D'ÉTUDES POLITIQUES

Hakkında

     Siyasal Bilgiler Fakültesi, 03.07.2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2017/10404 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Aynı yıl alınan bir kararla, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim ve öğretime devam eden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri tüm öğretim elemanları ve öğrencileri ile birlikte Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne aktarılmıştır. Fakültemizde halihazırda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme, Maliye  ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri tarafından yürütülen beş lisans programında eğitim verilmektedir. İngilizce eğitim veren Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler programı haricinde fakültemizde lisans eğitim dili Türkçe olup eğitim süresi dört yıldır.
      Fakültemizin hedefi, Türkiye’nin gelecekteki potansiyellerini etkili bir şekilde hayata geçirecek olan bilim insanı, yönetici, iktisatçı, siyaset bilimci, diplomat ve entelektüellerin yetiştirilmesidir.
    Fakültemizin kuruluş felsefesi, Türkiye’de her dönemde ihtiyacı çok hissedilen ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi hayatta söz sahibi olan, toplumsal sorumluluk bilinci içinde eleştirel ve bütüncül bakabilen bireyler yetiştirmektir. Günümüzün bilgi çağı toplumunda, bilgi hızla yaygınlaşmakta ve tüketilmektedir. Bu bağlamda, fakültemizin amacı;  küreselleşen dünyanın gerektirdiği biçimde hızlı düşünebilen, stratejik davranabilen ve çözüm odaklı öğrenciler ve akademisyenler yetiştirmek; ülkemizin siyasal bilimler alanında ihtiyaç duyduğu bilimsel araştırmalara öncülük etmektir.
     Fakültemiz, pek çoğu uluslararası tecrübeye sahip olan, iş dünyası ve toplumsal alandaki paydaşlarımızla yakın diyalog içinde olmayı amaç haline getirmiş, deneyimli ve dinamik bir akademik kadroya sahiptir. Eğitim öğretim faaliyetlerini 21 Profesör, 11 Doçent, 10 Doktor Öğretim Üyesi ve 14 Araştırma Görevlisinden oluşan akademik personelle yürüten fakültemizde nitelikli mezunlar yetiştirilmektedir.
   Ders müfredatları bir yandan ilgili bilim alanındaki çağdaş bilimsel teorileri öğrenciye aktarmayı amaçlarken, diğer yandan ise mezunlarımızı çalışma hayatında farklı kılacak bir içerikle hazırlanmaktadır.
    Öğrencilerimizin Farabi, Mevlana ve Erasmus programları vasıtasıyla yurt içinde ve yurt dışındaki farklı akademik ortamları tecrübe etmeleri teşvik edilmektedir. Çift ana dal ve yan dal uygulamaları ile farklı alanlarda bilgi ve yeterliliklerini artırmalarına imkân verecek fırsatlar sunmaktadır.
      Fakültemiz, öğrencilerine kariyer gelişimi ve istihdam olanakları sağlama hususunda gerekli her türlü desteği sağlamaktadır.