Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı tarafından yürütülen derslerde edinilen bilgilerle birlikte, mezun olan öğrencilerimiz; besinlerin üretim teknolojilerini bilen, kalite kontrollerini yapan, besin endüstrisinin ihtiyacını karşılamaya yönelik yetiştirilmekte ve yeni gelişmeler sahaya aktarabilmektedir. Üretici ve tüketicilerin sağlıklı besinler konusunda bilinçlendirilme çalışmalarını yürütebilmektedir. Ayrıca besin endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayacak mevcut ürünlerin kalitelerinin ve yeni ürünlerin geliştirilmesine yönelik araştırmalar yapılabilmektedir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı il ve ilçe hayvan sağlığı müdürlüklerinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Merkez ve Hayvan Islahı ve Üretim Kurumlarında, Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüleri Bölge Laboratuarlarında, Et ve Balık Kurumu, Süt Endüstrisi Kurumu, Yapağı ve Tiftik A.Ş, Yem Sanayinde, Belediyelerde, Özel kesimhanelerde, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Laboratuarlarında, ordu hayvan sağlığı ve gıda kontrol hizmetlerinde, ilaç firmaları, özel sektör çiftlikleri ve hayvansal üretime dayalı gıda sanayinde, halk sağlığı ve çevre sağlığıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarında gıda satışı yapılan market ve toptan satış noktalarında, Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri, özel haralar, özel hayvan hastanelerinde görev yapabilir ve kendi kliniklerini açabilirler.