Department of Computer Engineering
25.06.2024

Yaz Öğretimi Hakkında

2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı yaz eğitim döneminde başka üniversiteden ders alınabilmesi için gerekli husus ve başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir.

Yaz okulu başvuruları için gönderimler 1 Temmuz 2024 itibari ile başlayacaktır.
1 – Üniversitemizde devam şartı sağlanan dersler yaz öğretiminde alınabilir.
2 – İlgili yıldaki taban puanı bölümümüzün ilgili yıldaki (öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığı yıl) taban puanından daha yüksek olan bölümlerden ders alınabilir.
3 – Yaz öğretiminde en fazla 2 tane ders alınabilir.
4 – Yaz öğretiminde alınacak dersin içeriği bölümümüzde okutulan ders ile eşdeğer olmalıdır.

Belirtilen şartların sağlanması halinde yaz okulunda ders almak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilen belgelerin eksiksiz doldurarak öğrenci numarası ile isimlendirilmiş bir zip dosyasının içerisinde gönderiminin yapılması beklenmektedir. Başvuru belgelerinin gönderimi için Google classroom üzerinden açılan “NEÜ BM - Yaz Okulu Bilgisayar Mühendisliği” dersine “2qyestk” şifresi ile kayıt olunması ve “Yaz Okulu Başvuru” adlı ödevin altına gönderimin yapılması gerekmektedir. Ayrıca dosyaların asıllarının saklanarak bir sonraki dönem başında ilgili İntibak Komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir.

1 – Yaz okulu başvuru dilekçesi (Mavi Kalemle İmzalı – Renkli Taranmış) (dilekçe için tıklayınız)
2 – OBS üzerinden alınmış transkript örneği
3 – Yaz öğretiminde almak istediği derse ait ders içerikleri ve AKTS Bilgisi
4 – Yaz öğretimine başvurulan bölümün ilgili yıldaki taban puanını gösterir belge (ÖSYM web sayfasından alınmış olmalıdır.)

Yaz öğretimine başvuru yapan öğrencilerden başvurusu kabul edilenler bölüm web sayfasında duyuru olarak yayınlanacaktır. Yaz öğretimi başvurusu onaylanmadan (web sayfasından duyurulmayan) başka üniversiteden ders alan öğrencilerin aldıkları dersler geçersiz sayılacaktır. Bizim onayımız dışında liste ile duyurmadığımız halde ders alıp başarılı bir şekilde tamamlanmış olunsa bile dersler intibak ettirilmeyecektir.

EKSİK BELGE YA DA YANLIŞ BEYANDA BAŞVURULAR GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.