Department of Physical Therapy and Rehabilitation
05.05.2022

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitim Etkinlikleri Sempozyumu-Konya 2022

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEU), Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği işbirliği ve Karatay Teknik Üniversitesi (KTO) ve Selçuk Üniversitesi (SU) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinin destekleri ile 1 Nisan 2022 Tarihinde “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Eğitim Etkinlikleri Sempozyumu-Konya” düzenlenmiştir. Tıp Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Asım Duman Konferans salonunda yapılan programa NEU, SU ve KTO’dan toplamda 284 öğrenci katılmıştır. Konya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı hastanelerde, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde, Özel hastanelerde ve Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan fizyoterapistlerin de bulunması ile ortalama 300 kadar katılımcı ile sempozyum gerçekleştirilmiştir.

Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Altuntaş Yılmaz, Konyada fizyoterapist olarak mezun verme ve 3 büyük üniversitenin ilk kez ortak bir organizasyonda yer aldığı bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ve Konyamızda Fizyoterapi alanındaki güncel bilgilerin paylaşılması için benzer programların yapılması gerektiğine, özellikle bu eğitimlerin öğrencilerimize büyük motivasyon kaynağı olduğunu dile getirmiştir.

Davetli konuşmacı olarak katılan  Doç. Dr. Eda Albayrak “Erasmus Hareketliliği” konu başlığında yurt dışında eğitim ve staj yapma yolları ve prosedürler konusunda bilgilendirme yaptı. Bu sene fizyoterapistlik mesleğinde 30. yılını kutlayacak olan  Dr. Öğr. Üyesi Özlem Akkoyun Sert “Fizyoterapide Girişimcilik ve Yeni İstihdam Alanları” konusunda deneyim ve bilgilerini  paylaştı.  Dünden bugüne fizyoterapistin Türkiyede ki yerini anlatan Sert “Özellikle Obezite Mücadele Merkezleri, Gebelik Okulları, Pelvik Taban Rehabilitasyonu ve Üroloji alanında inkontinans ile mücadelede fizyoterapist istihdamında yapılan yeni politikalar yüz güldürüyor” dedi.  Dr. Öğr Üyesi İsmail Özsoy, özellikle “Pulmoner Telerehabilitasyon’un günümüzde ki önemi ve uygulanırlılığı konusunda deneyim ve tecrübelerini paylaşmıştır. Ayrıca karantina sürecindeki hastalarda solunum ve öksürme eğitimleri ile hastaların yaşam kalitelerinin önemli düzeyde desteklendiği üzerinde durmuştur. “Özel Gereksinime İhtiyacı Olan Çocuklarda Yutma Bozukluğuna Yaklaşım” konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaşan  Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Altuntaş Yılmaz “ Özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarda çiğneme, yutma ve beslenme problemleri yaygın olarak görülmektedir. Rehabilitasyonda hedef yutma-solunum-emme döngüsünde güvenliği sağlamaktır” olarak yutma bozuklukları ve tedavisine dair güncel bilgiler paylaşmıştır.

Etkinliğe katılan akademisyen fizyoterapistler,  klinisyen fizyoterapistler  ve geleceğin fizyoterapistleri  öğrenciler  yüzyüze yapılan bu etkinlikten çok memnun kaldıklarını  ve oldukça istifade ettiklerini bildirmişlerdir.