Department of Gastronomy and Culinary Arts
01.01.2019

Metro Market Teknik Gezisi

Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri 10.12.2018 tarihinde “Metro toptan market”lerine Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM rehberliğinde gezi düzenlemiştir. Gezide meyve ve sebze bölümü hakkında bilgiler alınarak meyve sebze seçimi, paketlenmesi, muhafazası gibi konular öğrencilere anlatılmıştır. Gezilen bir başka alan balık bölümüdür. Bu bölümde uygulamalı bir şekilde balık temizleme, balığın tazelik-bayatlık kontrolü gibi konulara değinilmiştir. Son olarak et bölümüne geçilerek et kalitesi, etin seçimi ve uygulamalı olarak et parçalanması konusuna değinilmiştir. Uygulamalı eğitimler bittikten sonra hijyen ve sanitasyon hakkında öğrencilere slayt gösterimi yapılmıştır. Bu gezinin düzenlenmesinde ve planlamanın yapılmasında emeği geçen Metro Market genel müdürü Serkan DALGIÇ’a teşekkür ederiz. Sektör ve eğitim iş birliği için güzel bir örnek teşkil etmiştir.