Department of Gastronomy and Culinary Arts
04.02.2019

Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmaları

Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı 23 dernekten biri olan Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği derneği 16-19 Ocak 2019 tarihleri arasında Antalya ANFAŞ fuarında “Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmaları” organizasyonunu gerçekleştirmişlerdir. Zekai Ademir Üniversiteliler Kapalı Kutu (Black Box) Yarışmasına, üniversitemiz adına İsa CÖMERT, Batuhan ATAĞ, Mehmet KORU, Hamza Tolga BOSTANCI olmak üzere 2 grup katılım sağlamış bulunmaktayız. Yarışmanın içeriği şu şekildedir: AGEB kapalı kutu yarışmaları, yarışma komitesi tarafından hazırlanan gıda ürünlerini barından malzemelerden oluşur. Yarışmanın amacı üniversiteli aşçıların kapalı kutudan çıkacak sürpriz ürünleri yarışma komitesi tarafından belirlenen kişi sayısı ve temaya göre yaratıcılıkları ön plana çıkararak bir menü hazırlayıp jürinin değerlendirmesine sunmaları istenmektedir. Yarışma, “Üniversiteli Aşçılar Kapalı Kutu” kategorisidir. İki (2) kişilik ekiplerden oluşur. Üniversitede okuyan kişiler katılabilir. Ana Yemek ve Tatlı kategorilerinden oluşmaktadır. Kutudan tarafımıza çıkan ürünler şu şekildedir; Bonfile, Şeker, Bıldırcın Yumurtası, Süt, İncir malzemeleri çıkmıştır. Yarışma sonunda Mehmet KORU ve Hamza Tolga BOSTANCI 2 Gümüş Madalya + Başarı Sertifikası (Genel klasmanda yarışma ikincisi) İsa CÖMERT ve Batuhan ATAĞ 2 Bronz Madalya + Başarı Sertifikası (Genel klasmanda yarışma üçüncüsü) kazanmışlardır.