Department of Gastronomy and Culinary Arts
10.07.2015

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Turizm Fakültesine bağlı olan ve 4 yıllık lisans eğitiminin verildiği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün temel amacı; turizm, konaklama ve yeme-içme sektöründe yer alacak, pratik ve teorik bilgiler ile donatılmış bireylerin yetiştirilmesidir. Temelde gastronomi kavramı yiyecek-içecek bilim ve sanatını ifade etmektedir. Bu bölümde öğrenciler mutfak becerileri ve yemek kültürü konularında eğitim almanın yanı sıra gıdaların kimyasal yapılarını da öğrenmektedir. Ayrıca bölümde gıda sektöründe çalışan herkesin hakim olması gereken gıda mevzuatı, gıda güvenliği, hijyen ve sanitasyon konularına da ağırlık verilmektedir.