35. Ulusal Dilbilim Kurultayı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

13.05.2022
Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

35. Ulusal Dilbilim Kurultayı, Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ile Dilbilim Derneği ortaklığında gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda açılışı yapılan programda ilk olarak kürsüye gelen Üniversitemiz Öğretim Üyesi ve Kurultay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sinan Çakır; dilbilim kurultaylarının, dilbilimi alanında bilimsel çalışmaların nasıl yapılacağına yol gösterdiğini kaydetti.

Doç. Dr. Çakır konuşmasında, bölüm olarak yürüttükleri çalışmalardan bahsederek kurultayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.



Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, dilbiliminin öneminden bahsederek, dilbilimi bölümünün üniversite için özel bir yeri olduğunu ve akademik açıdan geliştirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.



Programa davetli konuşmacı olarak katılan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Zeyrek Bozşahin ise, “Söylem Bankaları Penceresinden Söylem Analizi ve Uygulamaları” konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Bozşahin’e, Kurultay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sinan Çakır tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Açılış programının ardından kurultay, oturumlarla devam etti.

 
Paylaş