Department of Aviation Management
05.07.2019

TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Havacılık Yönetimi öğrencilerinin başarısı!

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmeleri ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik yenilikçi projeler geliştirilmelerini amaçlayan 2019 yılı TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Bölge Finali farklı şehirlerden gelen öğrencilerinde katılımıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde gerçekleşti.

14 Şubat – 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında yürütülen başvuru sürecinde Havacılık Yönetimi öğrencilerinde 24 proje başvurusu gerçekleştirildi. Akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Güzide KARAKUŞ’un yaptığı projelerden yedi tanesi ikinci aşama değerlendirmesini geçerek bölge yarışmasına girmeye hak kazandı. Çeşitli üniversitelerden katılan 417 proje arasından ilk 100 proje arasına girerek bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz; Beste Başak HORASAN, Elif Büşra ERDEMLİ, Kübra ARSLAN – Faruk GÜLDEREN, Münevver DÖNMEZ, Beyza Nur ÖĞÜT – Mustafa ALAN, Necip Doruk PEKGÖNENÇ – Okan ÇIRPANLI,  Merve Deniz BÖLÜK – Huri ŞAHİN – Bayram ORAL dokuz farklı kategoride gerçekleşen yarışmada yedi farklı proje ile yer aldılar. 

24-27 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenen bölge yarışmalarında projeler, akademisyenlerden oluşan jüri tarafından sunum ve mülakat yoluyla değerlendirilmeye alındı. Akıllı Şehirler ve Ulaşım,  Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik ve Savunma, Uzay ve Havacılık kategorilerinde yarışan öğrencilerimiz sunumlarını yaparken 3 gün süren proje sergilerinde farklı üniversitelerden gelip projelerini sunan öğrenciler ile iletişim kurup yeni fikirler üretme konusunda verimli bir zaman geçirdiler.

27 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen ödül töreninde ‘’ Merve Deniz BÖLÜK – Huri ŞAHİN – Bayram ORAL ‘’ dan oluşan proje ekibi “EMNİYETLİ BAGAJ TAKİP SİSTEMİ İLE İYİ YOLCULUKLAR - ÇİPAL” başlıklı projeleri ile bölge finallerinde Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde ikincilik ödülü almaya hak kazandı.

Ödül alan öğrencilerimiz ve final yarışmalarına kalmayı başaran öğrencilerimiz ile birlikte proje başvurusu yapan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu başarının tüm öğrencilerimizin içinde var olan yaratıcılık yeteneğini ortaya çıkararak yeni çalışmalara yönlendirmesini diliyoruz.