Bölüm Hakkında
İktisat Bölümü 2010 yılında Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 2017 yılında bu fakülteden ayrılarak Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesine alınmıştır.
Bölüm; İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat, İktisat Politikası, İktisat Tarihi ve İktisat Teorisi olmak üzere dört adet ana bilim dalından oluşmaktadır.
İktisat Bölümünde izlenmekte olan müfredat ile bir yandan iktisat biliminin temel yöntemlerini öğretirken diğer yandan Türkiye ve Avrupa Birliği Ekonomisi ile ilgili güncel gelişmeleri de vermekte, böylece farklı iktisadi yaklaşımlar çerçevesinde analiz yapma yeteneğinin gelişmesi sağlanmaktadır. Böylelikle, ülkemizin gereksinimi olan idari kadrolar için gerekli bilgi ve becerilere sahip adayların yetişebilmesine zemin hazırlanmaktadır.
İktisat Bölümünün amacı; toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikte iktisatçılar yetiştirmek ve ülkemizde iktisat biliminin araştırma ufkunu genişletecek bilimsel faaliyetlere öncülük etmektir. İktisat eğitimi, iki temel süreci kapsamaktadır. Bunlardan birincisi üniversite sonrası yaşamda kullanılacak ekonomik ilke ve araçların öğretilmesi ve böylece hızla değişen küresel koşullar karşısında başarılı olmaya çalışan ekonomik birimlerin gereksinimi olan kaliteli işgücünün yetiştirilmesidir. İkincisi ise, insan yaşamının her alanda yararlı olabilecek olan sistemli ve bağımsız düşünme yeteneğini geliştirmek ve öğrencilere iktisadi konularda bilimsel disiplin kazandırmaktır. Bu çerçevede, iktisat bölümünde iktisat derslerinin yanı sıra işletme, maliye ve hukuk konularına yönelik derslere de yer verilerek mezunların oldukça geniş bir yelpazede görev yapma olanağına sahip olması sağlanmaktadır.
İktisat Bölümünde; İktisat Teorisi, İktisat Politikası, İktisat Tarihi, İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat gibi alanların yanısıra, Temel Ekonomi, Yönetim, Hukuk, İşletmecilik, İstatistik, Türkiye-AB İlişkileri Politik İktisat, İktisat Tarihi, Makroekonomi, Mikroekonomi, Uluslararası İktisat, Para Politikası, Kalkınma İktisadı, Gelişmekte Olan Ülkelerin Makroekonomik Konuları, Endüstri İktisadı ve Uygulamalı Ekonometri gibi alanlarda çalışmalar yapılmaktadır.