Department of Architecture
29.07.2020

Mimarlık bölümü öğrencilerimiz "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla 2020" üniversiteler arası fikir yarışmasında birinci oldu..

 

Mimarlık bölümü öğrencilerimizden Meryem Akar, Merve Karaca, Ayşe Özkan, Beyzanur Kesgin ve Esma İsnaç Koruma ve Sürdürülebilirlik dersi kapsamında katıldıkları ve Rönesans Holding'in düzenlediği "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" isimli öğrenci fikir yarışmasında 75 farklı üniversiteden 900 öğrenci ve 585 proje arasından birincilik ödülüne hak kazandılar..

Kendilerini yürekten tebrik eder başarılarının devamını dileriz..

https://www.instagram.com/p/CDOy1nnpOrl/

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu yıl altıncısı düzenlenen üniversiteler arası fikir yarışmamız Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’nın kazananları belli oldu! Sürdürülebilir bir gelecek için fikirlerini bizimle paylaşan, 75 farklı üniversiteden 900 öğrenciye teşekkür ederiz. #SürdürülebilirGeleceğiTasarla #Sustainability

Rönesans Holding (@holdingronesans)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

https://ronesans.com/surdurulebilirlik/sgt/

 

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması, kentsel alanda arazinin, doğal kaynakların en uygun şekilde kullanıldığı, sosyal yaşamın temel alındığı, karma kullanımlı kent yapılarının geliştirildiği ve sürdürülebilirlik ilkelerini barındıran bir öğrenci fikir yarışmasıdır.

“Gelecek Burada Başlıyor” mottosuyla öğrencileri “sürdürülebilirlik” kavramı üzerine projeler geliştirmeye yönlendiren yarışma, farklı disiplinlerin bir araya gelmesini amaç edinmiştir.

Her yıl olduğu gibi bu sene de ana teması “Yeşil Bina ve Sürdürülebilirlik” olan yarışmamızın 2020 konusu ise «Kendine Yeten Verimli Yaşam Alanları» olarak belirlendi.

Günümüzde yaşam alanları büyüklük, işlevsellik ve kendine yetme konularında yeterince sorgulanmadan, alışılagelmiş kabullerle üretilmeye devam etmekte. Öte yandan kentli alışkanlıkları, kent mekanının ve yaşam alanlarının verimlilik, sürdürülebilirlik, işlevsellik açılarından yeniden sorgulanması gerektiği aşikar. Bu bağlamda; gününün çoğunu konutun dışında üretime katılarak geçirmekte olan kentliye kendine yetebilen, kompakt, doğaya saygılı sürdürülebilir yaşam alanları sunmak oldukça değerlidir.