Department of Cinema-TV
21.08.2023

NEÜ GSMF RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ EN ÇOK TERCİH EDİLENLER ARASINDA…

2019 yılında ilk öğrencilerini kabul eden ve bu yıl ilk mezunlarını veren Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü en çok tercih edilen bölümler arasında ilk sıralarda yer aldı.
2023 YKS Yerleştirme Sonuçlarına Göre Bölümün Başarısı Dikkat Çekiyor
YKS yerleştirme sonuçlarına göre kuruluşu köklü birçok bölümü geride bırakarak dikkatleri üzerine çeken Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü; öğrenci almaya başladığı ilk yıldan itibaren olduğu gibi bu yıl da  52 olan öğrenci kontenjanının tamamını doldurmayı başardı.
Ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada derece elde eden Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin gözde bölümü oldu. Bu konu hakkında açıklama yapan NEÜ GSMF Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Salih Gürbüz: “2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre bölümümüz köklü geçmişi olan birçok bölüm arasından öne çıkarak en çok tercih edilen bölümler arasına girdi. Henüz ilk mezunlarını 2023 Haziran ayında veren bir bölüm olarak geldiğimiz başarı seviyesinin gurur verici olduğunu düşünüyorum. Bu gururun sevincini tüm öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Başarımız; başarımıza katkı sunan, bize inanan, güvenen başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu Hocamıza ve herkese armağandır.” dedi.